Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Pénzügyi szabályozási csúcsot rendez Németország májusban

Nemzetközi pénzügyi szabályozási konferenciára hívja meg Berlinbe a G20 csoport államait május végére a német pénzügyminiszter.
A tanácskozás célja az lesz, hogy gyorsítsák a csoporton belül az együttműködést a pénzügyi piacok szabályozásában. A Welt am Sonntagnak nyilatkozva Wolfgang Scha:uble elmondta: a G20 következő csúcsértekezlete előtt szeretne magas rangú nemzetközi konferenciát összehívni a német fővárosba. Hangsúlyozta, hogy a vitába saját ötleteiket is szeretnék "bevinni", ezzel kapcsolatban tavaszig megfogalmazzák javaslataikat.

A német kormány is - az amerikai kormányzathoz hasonlóan - azt szeretné, hogy "a pénzügyi ágazat a jelenlegi és a jövőbeli válságok költségeiből arányosan részt vállaljon". Annak jelzésére, hogy milyen fontos Németország számára ez a törekvés, a pénzügyminiszter és a német kancellár együttes fellépést tervez a találkozón.

Scha:uble a lapnak az amerikai elnök tervezett bankszabályozó intézkedéseivel elmondta: örvendetesnek tartja a bejelentést, "amellyel ezen a téren az Egyesült Államokban is megmozdult valami". Mint rámutatott, ezzel jelentősen nagyobb annak az esélye, hogy közös, nemzetközi megoldás szülessen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kína: oktatási kampányokkal az internet káros hatásai ellen

Oktatási, felvilágosító kampányokkal próbálják megvédelmezni az internetes és a mobiltelefonon… Tovább olvasom