Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Pedofília: Papok és apácák elleni indult vizsgálat

Négy pap és két apáca ellen folyik vizsgálat nemi visszaélés gyanújával a regensburgi egyházmegyében - közölte hétfőn az egyházmegye szóvivője.

A hónap elején merült fel a szexuális visszaélések gyanúja, az egyház pedig vizsgálatot indított azzal a céllal, hogy kiderüljön az igazság, megsegítse az áldozatokat, megbüntesse a tetteseket, és megelőzze további bűncselekmények előfordulását. "Az elmúlt 14 napban kiderült, hogy az egyház egyes tagjai és lelki vezetői súlyos bűnöket követtek el. Nagyon sajnáljuk, amit tettek ezekkel a fiatalokkal és gyerekekkel, és kérjük bocsánatukat" - mondta Clemens Neck sajtóértekezletén. A vizsgálat alatt álló papokról és apácákról többet nem árult el.

Azonban elmondta, hogy felmerült a bűncselekmény gyanúja további két emberrel szemben is. Feltehetőleg nemi visszaélést követett el egy kiskorú ellen egy bizonyos Friedrich Z., akit hasonló bűncselekményért már egyszer, 1958-ban elítéltek, valamint egy bizonyos Georg Z. ellen, akit pedig 1969-ben ítéltek el hasonló ügyben. Az egyházmegyében az utóbbi időben már mintegy háromszáz ember jelentkezett azzal a váddal, hogy diákkorában fizikai erőszakot, illetve nemi visszaélést követtek el ellene. Hétfőn Münchenbe érkezett egy amerikai központú jogvédő szervezetnek, "a papok általi visszaéléseket megélők hálózatának" (SNAP) küldöttsége, hogy feljelentésre bátorítsa a nemi visszaélések múltbeli németországi áldozatait. Barbara Blaine, a szervezet elnöke elmondta: reméli, hogy a hálózat, amelynek mintegy 9000 tagja van az Egyesült Államokban, tud terjeszkedni Németországban és más európai államokban is, és el tudják érni, hogy az egyház feljelenti a bűnelkövető papokat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gleccservizet lövell ki az izlandi vulkán

Megváltozott az Izlandon a hét végén működésbe lépett vulkán kitöréseinek jellege, a szemtanúk… Tovább olvasom