Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Paul Krugman kapta a közgazdasági Nobel-díjat

Az amerikai Paul Krugman kapta idén a közgazdasági Nobel-díjat - közölték hétfőn Stockholmban. Az 55 éves közgazdász a Princeton egyetemen tanít, gyakran publikál a New York Times újságban, és hevesen bírálja az Egyesült Államok kereskedelmi politikáját.

A Nobel-díjat a szabad kereskedelem és a globalizáció összefüggéseire rámutató elméletéért kapta. Krugman a hagyományos kereskedelmi teóriákkal ellentétben azt állítja, hogy a világkereskedelmet hasonló helyzetben lévő államok uralják, amelyek hasonló termékeket gyártanak.

A Nobel-bizottság szerint a közgazdász elmélete rávilágít arra, hogy a globalizáció további központosítást eredményez. Paul Krugman a svéd tévének azt mondta a díjjal kapcsolatban, hogy folytatja a munkáját, és reméli, nem változtatja meg jelentősen az életét az elismerés.

Olvasóink írták

  • 1. obi 2008. október 13. 17:46
    „Sose értettem, hogy milyen alapon osztanak közgazdasági Nobel-díjat. Az alapító nem rendelkezett erről, a többiről viszont igen! Adjanak díjakat a közgazdászoknak is, de ne Nobel-díjnak nevezzék, mert ez ellenkezik az alapító végakaratával!
    Amúgy meg igen sokra megyünk a sok elméleti közgazdával... Itt van a nyakunkon a válság! Tessék megoldani! Aztán aki(k)nek sikerül, annak (azoknak) adjuk oda a következő 20 év összes közgazd.-i Nobel-díját! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az idővel versenyt futva keresik Ratko Mladicsot

Szerbia - A szerb hivatalos bejelentések szerint a hatóságok folyamatosan nyomoznak a háborús… Tovább olvasom