Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Párosan szép az élet: társat kapnak a közlekedési lámpák emberalakjai Bécsben

Vegyes és egynemű emberalak-párok jelzik a szabad átkelést a gyalogosoknak Bécsben.
Negyvenkilenc kereszteződésben vegyes és egynemű emberalak-párok jelzik a szabad átkelést a gyalogosoknak Bécsben. Ezzel is a toleranciáért és a nyitottságért emel szót az osztrák főváros.

A Life Ball, az Eurovíziós Dalfesztivál és a Szivárványparádé alkalmából június végéig vegyes és egynemű emberalak-párok láthatók a gyalogos közlekedési lámpákon Bécsben. Az akció célja, hogy ezzel is a toleranciát és a nyitottságot hirdessék, valamint nagyobb figyelemre ösztönözzék a gyalogosokat.

Copyright fotó: COMPRESS / Verena Brkic
Copyright fotó: COMPRESS / Verena Brkic


Két zöld nőalak vigyázó szemei alatt lehet átkelni például az Universitätsringen a Schottentor magasságában, de hamarosan Bécs-szerte találkozni lehet majd a szabad áthaladást jelző párokkal. Összesen 49 kereszteződésben, 120 védett útvonalon segítik a két nőből, két férfiból illetve egy férfiból és egy nőből álló emberalak-párok a közlekedést.

A projektet tudományos kutatás is kíséri. Azt is vizsgálják ugyanis, hogy a rendhagyó motívumokkal növelhető-e a közlekedésbiztonság. Az új jelzések installálása előtt megszámolták, hányan mennek át a tilos jelzés ellenére az úttesten, majd felmérik, hogy változtattak-e valamit a gyalogosok magatartásán a motívumpárok.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kim Dzsong Un megmérgeztette saját nagynénjét

Kim Dzsong Un azért akarta elhallgattatni a nagynénit, mert az nem törődött bele, hogy férjét 2013… Tovább olvasom