Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

˝Overdose igazából önmagát győzte le˝

Félhosszal hagyta maga mögött riválisait a finisben vasárnap Overdose a pozsonyi derbi 1000 méteres futamában. Tulajdonosa, Mikóczy Zoltán szerint a csodaló önmagát győzte le a 15 hónapos kihagyás után.

Zsúfolásig megtelt lelátó várta Overdose visszatérését vasárnap a pozsonyi lóversenypályán. A nagy érdeklődéssel kísért derbire a helyieken kívül Magyarországról, Ausztriából, Csehországból és Németországból is érkeztek nézők. A felvezetéskor a 7-es rajtszámmal induló csodaló nagyon idegesnek látszott, feltűnően izzadt. Az izgalom csak fokozódott, mikor zsokéja – az angol Gary Hind – a nyergébe pattant: Overdose huszárrohamhoz hasonló vágtával indult el a startgép felé.

A 15 hónapos kihagyás után újra versenyző ló a start után hamarosan az élre került. Előnyét végig tudta tartani, még a 180 fokban visszaforduló szűk kanyarban is, ami azért volt fontos – mint azt a pálya egyik alkalmazottjától megtudtuk –, mert aki kívülre kerül, sokat veszíthet. Az Európa-hírű versenyló elsőként fordult a 400 méteres célegyenesbe. A lelátóról szünet nélkül hangzó szlovák és magyar nyelvű biztatás ekkorra már szinte az egész versenypályát betöltő, lelkes hangorkánná, tapsviharrá változott. Overdose, annak ellenére, hogy riválisai nem adták könnyen még az utolsó métereket sem, szorosan a nyomában vágtattak, de a diadalmas pozsonyi visszatérést nem tudták elvenni a népszerű lótól, aki ezzel megőrizte eddigi veretlenségét.

Overdose győzelemmel tért vissza. Fotók: Bertleff András

– Overdose ezzel a sikerrel igazából önmagát győzte le, még annak ellenére is, hogy ebben a futamban Közép-Európa legjobb sprinterei voltak a riválisai – nyilatkozta lapunknak Mikóczy Zoltán, a ló tulajdonosa, utalva ezzel arra a pechsorozatra, ami az elmúlt több mint egy évben kísérte őket. – Lehet, hogy sokan most azt gondolják, Overdose még nem a régi, aki lóhosszakkal hagyta maga mögött ellenfeleit. Ez így is van, de Gary Hind nem azt tűzte ki célul, hogy most és azonnal mindent, hanem nagyon profi módon, taktikusan csak annyit kért tőle, ami a verseny megnyeréséhez szükséges volt. Nem ostorozta, nem hajtotta, csak annyit, hogy a ló önbizalma menet közben visszatérjen. Ennek tükrében remélhetjük: a következő versenyeken sokkal többre lesz képes.

A vasárnapi  derbire a lelkes lósportrajongó humorista, Farkasházy Tivadar is Pozsonyba látogatott és látható izgalommal drukkolta végig a futamot. Érdeklődésünkre úgy nyilatkozott: Overdose ezzel a győzelmes visszatéréssel újabb esélyt adott magának a sikeres folytatáshoz.

Olvasóink írták

 • 6. Lárika 2010. július 26. 22:41
  „A sportolók edzenek, janika. Emberek, lovak, agarak mindenki. Van edzőjük, orvosuk stb. A sport ilyen. :-)”
 • 5. janika 2010. július 25. 13:22
  „No, ne már! Még valaki el is hisz, hogy ez a ló bohóckodás és a munka köszönő viszonyban vannak egymással.”
 • 4. Lárika 2010. július 24. 22:13
  „Legyen egy pozitív hozzászólás is! :-))))) Örülök, hogy Overdose győztesen tért vissza. Sok munka kellett hozzá, de megérte.”
 • 3. janika 2010. július 22. 17:06
  „Fel is megy a lókolbász ára!”
 • 2. fióka 2010. július 22. 09:50
  „overdose átlépte a fénysebességet és kilépett a galaxisból hehe”
 • 1. janika 2010. július 19. 11:27
  „Nem elég ,hogy a politikusaink a "mézes madzagot" húzkodják az emberek előtt, hanem még lókolbásznak valót is futtatják!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar turistákat zsaroltak meg Szlovákiában

Magyar turistákat zsarolt meg eddig ismeretlen tettes szombaton Közép-Szlovákiában.
Tovább olvasom