Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Overdose - Mikóczy: az első interjú szabadlábon

Mikóczy Zoltánt pénteken reggel a dunaszerdahelyi otthonában értük utol. Az üzletember továbbra is kitart ártatlansága mellett.

Csütörtökön helyezték szabadlábra Mikóczy Zoltánt, az Overdose versenyló tulajdonosát és magyar üzlettársát, akiket Romániában tartottak fogva. Mikóczy az éjjel hazaért, pénteken reggel a dunaszerdahelyi otthonában értük utol.

Az üzletember továbbra is kitart ártatlansága mellett, s 99 százalékra teszi, hogy a hétfői határidőig fellebbezni fog a másodfokú ítélet ellen is. A másodfok egyébként annyiban módosított az első fokú bírói határozaton (amely másfél év börtönbüntetésre ítélte Mikóczy Zoltán csődbűntett vádjával), hogy a letöltendő büntetést felfüggesztettre enyhítette. A két üzletember ezért hagyhatta el a romániai börtönt, s térhetett haza szlovákiai otthonába.

Overdose
Overdose


Mikóczy elsősorban lova, Overdose elleni támadásnak minősíti most is az ellene felhozott vádakat és az eljárást, de leszögezi: "Overdose továbbra is magyar színekben fog versenyezni." Azt állítja, a világhírű versenyló versenyeztetési joga nincs veszélyben a büntetőpere után sem, s hamarosan felveszi a kapcsolatot Overdose eddigi trénerével, Ribánszky Sándorral.

Annyiban nehezebb most a helyzet, hogy Ribánszky Németországba szerződött, Overdose-t azonban Mikóczy nem szeretné Berlinbe kivinni - a trénerrel össze kell hangolni Dózi edzéstervét. "Overdose teljesen egészséges, várhatóan a tavasszal, talán május környékén indul újra versenyen."

A Mikóczy Zoltánnal készült interjú teljes verzióját, amelyben a romániai börtönben eltöltött hat hétről is beszél, a Kisalföld szombati számában olvashatják.

Olvasóink írták

 • 8. CsabaKiraly 2009. december 06. 20:44
  „A tulaj meg szlovak, azaz TOT :-) Itt meg mindenki azzal vadolta, hogy "magyar" es ki is kerte maganak. :-)”
 • 7. CsabaKiraly 2009. december 06. 20:41
  „Mi a, hogy "nemzeti-kincsunk"? Ugy tudom angol.”
 • 6. CsabaKiraly 2009. december 06. 20:38
  „Vago-hidra ezzel a loval es kulonleges kolbaszt kesziteni belole, egy kilo 5000 Euro. :-)”
 • 5. Levi104 2009. december 06. 08:55
  „Kit érdekel egy ló sorsa, meg az agyatlan gazdája...sokatmondó hírek...”
 • 4. janika 2009. december 05. 17:26
  „Szerintem meg semmivel sem lenne belőle jobb kolbász mint a többiből!”
 • 3. uribe 2009. december 05. 13:11
  „De az ám.

  :,,Bő másfél éve, 2006 novemberében a híres angliai árverésre, Newmarketbe utaztam. Korábban eléggé túlköltekeztem, ezért semmiképpen sem akarta újabb paripát vásárolni. Ám felvezettek egy nevesincs, szép alkatú, angol tenyésztésű csikót. Nevetséges árat, 1500 guineast, ami csaknem ugyanannyi fontot -- nem egészen háromezer eurót ér -- kértek érte. Ösztönösen felemeltem a kezem, s kétezret, vagyis valamivel több mint háromezer eurónak megfelelő összeget ajánlottam fel érte."”
 • 2. ACSA 2009. december 04. 22:28
  „Overdose nemzeti kincsünk amit óvni kell,bármit is követett el a gazdája!
  Ekkora léptékű üzleti életben sok furcsaság van világszerte,de én szurkolok nekik!!!”
 • 1. Hitetlen 2009. december 04. 13:17
  „Mikóczy miért nem elég az elég??? ha már van pár száz millád miért nem tudod abba hagyni? te is Magyar vagy az biztos. Sokat akart a szarka de nem bírta a farka. Ez Magyar közmondás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 éves az EBESZ

Éppen tizenöt éve, 1994. december 6-án fejezte be munkáját az Európai Biztonsági és Együttműködési… Tovább olvasom