Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Öt chilei bányász templomi esküvőre készül

Templomi esküvőre készül öt megmentett chilei bányász, aki még a föld alatt töltött 69 napos kényszerű fogság alatt elhatározta, hogy így erősíti meg frigyét addigi élettársával, illetve feleségével.
A házasságra szánt bányászok kedd este, egy olyan mulatságon kérték meg választottjaik kezét, amelyen kiszabadulásuk óta először mutatkoztak együtt nyilvánosan. Az összejövetelt a tengerparti Caldera városban rendezték egy átalakított vasúti állomáson.

"Tíz együtt töltött év után végre itt az ideje, hogy összeházasodjunk" - mondta Claudio Yanez barátnőjének, Cristina Nuneznek.

Esteban Rojas még a föld alatti elzártságban megígérte feleségének, hogy amint kijut, 25 évi polgári házasság után megtartják a templomi esküvőt is. Ígéretét levélben juttatta el a felszínre azon a csövön át, amin a föld alatt rekedt bányászok a külvilággal tartották a kapcsolatot, amíg ki nem szabadították őket.

"Igent mondtam. Még mindig megvan a levél, hogy meg ne gondold magad" - tréfálkozott a boldog feleség, Jessica Yanez.

A Chile északi részén lévő Atacama-sivatag réz- és aranybányájában augusztus 5-én történt omlás. A katasztrófa következtében 33 bányász - 32 chilei és egy bolíviai - rekedt a 622 méteres mélységben. A munkásokat végül október 13-án sikerült a felszínre hozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az olaszok ülnek a legtöbbet a Facebook előtt

Világelsők lettek az olaszok a Facebook közösségi oldal használatában: havonta hat órát és huszonhét… Tovább olvasom