Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Osztrákként adta el a magyar tojást

Nyomozás indult egy osztrák tojáskereskedő ellen azzal a gyanúval, hogy nagy mennyiségben osztrák termékként adott el magyar és lengyel tojást - közölték pénteken az osztrák hatóságok.

A kereskedő ellen saját dolgozói tettek feljelentést azzal a gyanúval, hogy "friss stájerországi tojásként" adott el élelmiszeripari láncoknak "rosszabb minőségű" magyar tojást és hogy a csomagoláskor osztrák eredetjelzéssel látta el azokat - írta a Kleine Zeitung című osztrák bulvárlap. A tojások egy részét állítólag részben az osztrák agrártermék-védjeggyel (AMA) is ellátták. A stájerországi tartományi bűnügyi rendőrség (BKA) megerősítette, hogy nyomozást folytatnak az osztrák kereskedő ellen csalás gyanújával.

A nyomozás eddig annyit állapított meg, hogy tavaly ősztől az idei év júniusáig összesen négy-öt millió darab tojást vásárolt a kereskedő Magyarországon és Lengyelországban. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyi került ezekből a boltokba osztrák terméknek jelölve.

A feldolgozásra és továbbértékesítésre is beszállító kereskedő pénteken kiadott egy nyilatkozatot, miszerint "nem zárható ki", hogy külföldi tojást is eladtak osztrákként, miután a megrendelések kielégítése végett külföldön is vásároltak tojást.

Olvasóink írták

 • 7. quaestor 2010. július 03. 23:43
  „5. hozzászólás Jägermeister 2010.07.03. 07:54
  Ok, lehet igazad van. Nem áll szándékomban mikroszkópikus és egyéb vizsgálatok alá vetni az ominózus tojásokat, mert nem érdekel, de a cikkben a magyar tojás egyértelműen gyengébb minősítésű, mint a friss stájerországi. De nyilván van magyarból is jobb, és stájerországiból is gyengébb minőségű. Ezt országonként is lehetne ragozni, de feleslegesnek tartom.
  Egyébként érdekes a cikk utolsó mondata. Általánosítva a külföldi tojást állítja szembe minőségügyileg az osztrák tojással. Ez mindent megmagyaráz...
  Egyébként lehet kint olcsóbb a téliszalámi, nem tudom, és ez sem érdekel. Abból indulok ki, amit itthon látok nap, mint nap. Az pedig egyértelműen az, hogy az osztrák a magyar készítésű fokhagymafüzérrel, paprikával, szalámival, mézzel, stb. felszerelkezve jönnek ki a magyar üzletekből. Jah...és tojást is vesznek..
  Részemről a téma lezárva, említésre sem érdemes.”
 • 6. SC 2010. július 03. 10:34
  „5. hozzászólás Jägermeister
  Teljesen igazad van.
  Egy dologban viszont nem.Busás a jutalom szokott lenni:-)”
 • 5. Jägermeister 2010. július 03. 07:54
  „3.quaestor! Teliszalamit , eredeti Pick-et kapsz mar a sogoroknal 12 euroert! Ez a jelenlegi viszonylag magas euroarnal 3312 forint/ kilo. Nalunk egy kilo, akciosan is 4600 forint.
  A tyukok ott sem tojnak jobb minösegü tojast, csak jobban vannak ellenörizve a dolgok. Megszüntettek peldaul a ketrecben tartott tyukok tojasainal ertekesiteset. Sehol nem kapsz mar " Käfig-haltung" tojast. Tojas, es tojas között nagy a különbseg! Vegignezhettem egy vizsgalatot, es nagyon erdekes dolgokat lattam. Ugyanis egy lampa segitsegevel sok mindenre ra lehetett jönni, amit szabad szemmel nem lathatunk. Nem a tojas itt a lenyeg, hanem az allat-tartas modja. Nem lennek most a tojaskereskedö helyebe! Busas büntetesre szamithat!”
 • 4. GMC 2010. július 02. 23:26
  „Nem kell azért ilyen hamar fölkapni a vizet ! A tojásnál is vannak minöségi kategóriák !
  Az ujságban nem azt irták , hogy rossz minöségü a magyar tojás , itt a nem a minöségnek megfelelö árut forgalmaztatott !”
 • 3. quaestor 2010. július 02. 22:10
  „Az osztrák tyúkok mitől jobbak tojás ügyileg, mint a magyar tyúkok? Az ember esze megáll. Csak tudnám, hogy mi a francot keresnek itt, a magyar boltokban, ha még a tyúkjaik is jobb minőségű tojást pottyantanak. Jahh...téliszalámit...”
 • 2. máris 2010. július 02. 19:08
  „KINN VETTEM TOJÁST, MERT AZT HITTEM ,HOGY NAGYOBB, ÉS BELÜL SÁRGÁBB! KIDERÜL, HOGY MAGYAR! SZÍVÁS! MEGSPÓROLHATTAM VOLNA A BENZINT!!”
 • 1. Diner 2010. július 02. 18:25
  „Miért? A magyar tyúkok "rosszabb minőségű" toját tojnak, mint az osztrák tyúkok. Ezt nem értem, azért, mert Magyarországon vagy Lengyelországban vásárolta a tojást, attól még a minősége jó lehet, az már más kérdés, hogy orgazdaként adta el.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háborús bűnök - Zentait nem kell kiadni

A háborús bűnökkel vádolt és Ausztráliában élő Zentai Károly (Charles Zentai) sikerrel fellebbezett… Tovább olvasom