Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Összahívták a pápaválasztási konklávét előkészítő tanácskozást

Összehívta az új pápát megválasztó konklávét előkészítő első bíborosi tanácskozást a Bíborosi Kollégium dékánja.
Összehívta az új pápát megválasztó konklávét előkészítő első bíborosi tanácskozást a Bíborosi Kollégium dékánja - közölték vatikáni források pénteken.

Angelo Sodano bíboros elküldte a meghívó leveleket az összes pápaválasztó (80 évesnél fiatalabb) és a választásban részt nem vevő bíborosnak, hogy jelenjenek meg a hétfőn fél tízkor kezdődő első általános kongregáción. A konklávén vatikáni források szerint várhatóan 115 bíboros vesz majd részt.

A meghívás lényegében formalitás, hiszen a bíborosok többsége már amúgy is Rómában van.

A bíborosok hétfőn megkezdik hivatalos tanácskozásaikat a konklávé időpontjának kitűzéséről és az egyház előtt álló problémákról. Várakozások szerint a megbeszélések fő témái közé tartozik a kényes vatikáni dokumentumok kiszivárogatása (Vatileaks) miatt XVI. Benedek által elrendelt, három bíboros által készített jelentés és a szentszéki adminisztrációban tapasztalt rendellenességek megvitatása.

A bíborosok több általános kongregációt tartanak, ami lehetővé teszi az egyház előtt álló számos probléma áttekintését. Ezek a tanácskozások egyben segítenek a jövendő pápa "arcélének" meghatározásában is.

A megvitatandó témák közé tartozik egyebek között a világ egyes részein a kereszténységgel szembeni iszlamista fenyegetés, a vallásháborúk, az inkulturáció - helyi kultúrákba történő beilleszkedés - nehézségei, a tömeges elvilágiasodás, a belső engedetlenség problémája az egyházban, a pedofília esetei, a korrupció, a szekták és a pünkösdizmus kihívásai, az életre és halálra, családra és egészségre vonatkozó katolikus tanítás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárja üzleteit Kínában a Media Markt

A kiélezett verseny és piaci helyzetének gyengesége miatt kínai üzleteik bezárása mellett döntöttek… Tovább olvasom