Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Orvostanhallgató a külföldieket megkéselő ámokfutó

A férfi egy óra alatt öt különböző nemzetiségű embert késelt meg Spanyolországban. Mintegy száz rendőr kutatott utána.
Harmadéves orvostanhallgató késelt meg négy külföldit és egy spanyolt egy óra leforgása alatt az észak-spanyolországi Lleida városában, a férfit elfogása után a pszichiátriára szállították - jelentette szerdán a spanyol sajtó.

Az El Mundo című napilap szerint egy járőr ismerte fel a 21 éves fiatalembert az utcán. A szemtanúk leírása alapján előzőleg már felfedeztek egy gyanús férfit egy köztéri biztonsági kamera felvételén, amely az utolsó támadás helyszínének közelében készült. A fényképét szétosztották a rendőrök között.

Az Europa Press hírügynökség értesülései szerint a letartóztatott férfi beismerő vallomást tett. Elfogása után egy helyi kórház pszichiátriájára szállították, majd visszavitték a rendőrségre.

A spanyol fiatalember harmadéves orvostanhallgató a lleidai egyetemen. Szülei napok óta nem tudtak kapcsolatba lépni vele, ezért eltűnését be is jelentették szülővárosa, Logrono rendőrségén - írta az El País című napilap. Az újság úgy tudja, hogy aznap, amikor a támadásokat elkövette, felgyújtotta a saját lakását is. Az utolsó áldozatát hátba szúrta, és a kést benne hagyta a sebben. A konyhakés markolatán rajta voltak az ujjlenyomatai.

A férfi fényes nappal az utcán támadt, látszólag különösebb motiváció nélkül. Kínai, marokkói, pakisztáni és spanyol áldozatát szurkálta meg, továbbá egy egyelőre nem azonosított dél-amerikai ország állampolgárát is. Egy sebesült továbbra is válságos állapotban van, de a többiek sérülései is súlyosak.

Korábban


A helyi rendőrség szóvivője azt mondta: az elkövető fényes nappal az utcán támadta meg váratlanul áldozatait, látszólag különösebb motiváció nélkül. Az áldozatok között van kínai, marokkói, pakisztáni, spanyol és egy egyelőre nem azonosított dél-amerikai ország állampolgára is. Egyikük válságos állapotban van, de a többiek sérülései is súlyosak.

A támadó az utolsó áldozatát hátba szúrta, és a kést benne hagyta a sebben.

A rendőrség szerint a késelő külföldi lehet.

Az EL Mundo című napilap úgy tudja, hogy a tanúvallomások alapján egy középkorú arab származású férfit keresnek, akit áldozatai korábban még nem láttak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferenc pápa dönthetett a pedofíliával vádolt pap letartóztatásáról

Az olasz sajtó szerint Jozef Wesolowski letartóztatása kapcsán Ferenc pápa személyes fellépéséről… Tovább olvasom