Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Oroszország ismét Szovjetunió akar lenni

Oroszország a Szovjetunió visszaállítására törekszik, az energiát fegyverként használja, fegyvereket ad el, amelyek végül terroristáknál kötnek ki, ezért a NATO-nak egységet kell mutatnia Moszkvával szemben.

Ezeket a kemény szavakat az amerikai alelnök hangoztatta szombaton, amikor az olaszországi Cernobbióban vezető politikusok és gazdasági szakemberek előtt mondott beszédet.Dick Cheney úgy fogalmazott: Oroszország azzal, hogy egy szuverén ország (Grúzia) részeinek elszakításához aktívan hozzájárult, "a demokráciára támadt". "Ha egy országnak megengedik, hogy egyoldalúan megváltoztassa egy másik ország határait, akkor ezt újra és újra meg fogja tenni" - mondta az amerikai alelnök.

A NATO egységére és "felelősségére" figyelmeztetve Cheney hozzátette: "Időnként úgy tűnik, az orosz politikának az a célja, hogy a kiegyensúlyozott biztonság megteremtése helyett ismét uralma alá kényszerítse azokat az országokat, amelyeket a Szovjetunió idejében uralt". Cheney arról is beszélt, hogy Moszkva az energiaszállítást fegyverként próbálja használni Európával szemben. Az amerikai alelnök szerint ráadásul a Szíriának és Iránnak eladott orosz fegyverek egy része "terrorista csoportokhoz kerül", és ez súlyosan veszélyezteti a közel-keleti rendezés esélyeit.

Olvasóink írták

  • 1. obi 2008. szeptember 10. 23:15
    „Nem nagyon csípem a republikánusokat, de Cheney-nek ebben tökéletesen igaza van! A következő áldozat pedig kelet-Ukrajna lehet! Az pedig már a szomszédban van...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Riadókészültségben a biztonsági erők Balin

Bali - A legmagasabb szintű riadókészültséget rendelték el a biztonsági erők és a rendőrök között az… Tovább olvasom