Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Orosz válasz a NATO-nyilatkozatra

Oroszország - "Elfogult és nem tárgyilagos" - így jellemezte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a NATO-tagországok külügyminisztereinek közös keddi nyilatkozatát a grúz-orosz konfliktusról.

Lavrov szerint a NATO tisztára akar mosni egy "bűnöző rezsimet", miközben az orosz NATO-követ nyilatkozata szerint Moszkva "nem tud együttműködni olyan szervezettel, amelyik bűnözőkkel dolgozik együtt".

"A NATO-nyilatkozat legfőképpen elfogult, és nem tárgyilagos" - közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, aki szerint az atlanti katonai szövetség "áldozatnak állítja be az agresszort, tisztára mosva egy bűnözői rezsimet". A NATO tagországok külügyminiszterei aránytalannak és túlzónak nevezték Oroszország grúziai katonai fellépését keddi találkozójuk után tett nyilatkozatukban, közölve: bár nem szabad megszakítani a kapcsolatot Moszkvával, nem lehet úgy tenni, mintha semmi nem történt volna.

Az orosz külügyminiszter elítélte Grúzia NATO-csatlakozásának bátorítását, amit szerinte csak és kizárólag orosz-ellenes célok mozgatnak. Lavrov közölte azt is, hogy szerint az orosz csapatok kivonása két-három napot vehet igénybe, és annak gyorsasága csak Grúzián múlik "Vajúdtak a hegyek és egeret szültek" - így jellemezte a NATO külügyminiszteri tanácskozásának eredményeit Dmitrij Rogozin orosz NATO-követ, aki szerint az atlanti szövetség nyilatkozata megmutatta: az Oroszország elleni korábbi fenyegetések csak üres szavak voltak. Rogozin azzal vádolta a NATO-t, hogy "bűnözőket véd", Hitlerhez és Szaddám Huszeinhez hasonlítva a grúz elnököt, Mihail Szaakasvilit. Az orosz NATO-követ közölte, hogy Moszkva "nem tud együttműködni olyan szervezettel, amelyik bűnözőkkel dolgozik együtt".

Olvasóink írták

 • 3. Gilbert Janos 2008. augusztus 21. 18:47
  „En a ruszkiknak adok igazat. Az egesz balhe azert van mert az amcsik es a nato tonkre akarja tenni a ruszkikat. Go Russia Go !!!”
 • 2. von Lichthofen 2008. augusztus 20. 23:50
  „Pár héttel a grúz orvtámadás előtt a grúz és az USA ideiglenesen ott állomásozó csapatai hadgyakorlatot tartottak, mintegy besulykolva a tennivalókat 8/8/8án. Az orosz válasz méltó volt egy nagy országhoz, akinek joga van megvédeni saját érdekeit a térségben.
  Az alattomos grúz támadásnak kettős célja volt.1.-Kipuhatolni, hogy meddig mehetnek el anélkül, hogy az oroszokat viszonttámadásra ingerelnék.2.-Egy orosz felszabadító hadművelet esetén, azt agressziónak nevezve, az USA könnyebben rábírhatja a habozó lengyeleket az amerikai fegyverzet Lengyelországi telep1tésére. Rá is bírták őket az orosz agresszivitásra hivatkozva.
  Sokan az 56os Magyarországi és a 68as Prágai orosz beavatkozást emlegetik, jobbára azok, akiknek fogalma sincs a történelemről, vagy legalábbis az események dinamikus voltáról.

  Mir”
 • 1. drasztitutyi 2008. augusztus 19. 23:35
  „Azért tegyük a dologhoz hozzá, hogy Szaakasvili ( hogy hasonlít a dzsugasvilihez.... az is grúz volt....) az olimpia nyitónapján lerohanta dél-oszétiát.....
  Tehát nem értem, hogy miért a támadót kell védeni??
  A másik meg ma kiderült, hogy izrael támogatta az egész dél-oszétiai hadműveletet, hogy olajhoz juthasson.... hm....
  csak hát Putyin-cár erősebb....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfogytiglanit kapott a stoposlányok gyilkosa

Németország - A német bíróság a kiszabható legsúlyosabb büntetéssel sújtotta kedden azt az 52 éves… Tovább olvasom