Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Orosz civilszervezetekkel találkozott az amerikai külügymini

Az amerikai külügyminiszter orosz jogvédő szervezetek képviselőivel találkozott szombaton Moszkvában. Condoleeza Rice elmondta: azért tárgyalt a civilszervezetek munkatársaival, hogy megismerje véleményüket az oroszországi demokrácia állapotáról, valamint az emberi jogok helyzetéről.
Rice bátorította a civilszervezeteket, hogy demokratikus intézmények kiépítésével küzdjenek az önkényes állami hatalom ellen, ugyanakkor jelezte, hogy az Egyesült Államok nem avatkozik bele az orosz belpolitikai életbe. Az amerikai külügyminiszter a zárt ajtók mögött zajlott megbeszélés előtt reményét fejezte ki, hogy a civilszervezetek sikeresek lesznek az olyan egyetemes értékek népszerűsítésében, mint a gyülekezéshez való jog, a vallás- és a szólásszabadság.

A szervezetek képviselői közölték az amerikai külpolitika vezetőjével, hogy a nemzetközi közösségnek nagyobb nyomást kellene gyakorolnia Moszkvára emberi jogi kérdésekben. Az egyik civilszervezet képviselője a találkozó után újságíróknak elmondta, hogy figyelmeztette Rice-t: Washington az iraki háború, Guantanamo és az Abu Ghraib börtönben történt kínzások után elvesztette erkölcsi tekintélyét. Moszkva ezekre hivatkozva könnyen visszavághat, ha kritika éri az emberi jogok be nem tartása miatt. A Kreml kapcsolata a különböző jogvédő és civilszervezetekkel nem nevezhető barátinak.

A múlt héten Vlagyimir Putyin orosz államfő a Moszkvába látogató Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnöknek elmondta: nagyon szomorú, amikor ezeket a szervezeteket egyes államok saját külpolitikai céljaik elérésére kezdik használni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a németországi vasutas sztrájk

Pénteken hajnali 2 órától sztrájkolnak Németországban a mozdonyvezetők. A Deutsche Bahn AG… Tovább olvasom