Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Orbán Viktort fogadta a pápa

Magánkihallgatáson fogadta a Vatikánban hétfő délelőtt Orbán Viktor miniszterelnököt XVI. Benedek pápa.
Ezt követően Tarcisio Bertone bíboros, szentszéki államtitkár fogadja az Orbán Viktor vezette magyar delegációt.

A miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára és Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője alkotta delegáció tizenegy óra előtt érkezett meg a Vatikánba.

Az apostoli paloták San Damaso-udvarán, a svájci gárdisták sorfala előtt, a miniszterelnököt a Pápai Ház prefektusa fogadta és a második emeletre kísérte. Innen a Raffaello festette lodzsákon a vatikáni nemesemberek vezették egészen a pápai könyvtárszobáig. Itt köszöntötte és fogott kezet XVI. Benedek pápa Orbán Viktorral, akit személyesen kísért könyvtárszobája íróasztaláig.

A első szavakat a pápai íróasztalnál váltották: XVI. Benedek Magyarországról kérdezte a kormányfőt. A vatikáni protokoll szerint félórásra tervezett, négyszemközti magánkihallgatás néhány perccel tizenegy óra után kezdődött, angol nyelven, tolmács nélkül zajlik.

A pápai könyvtárszobából Orbán Viktort a szentszéki államtitkárságra várják. A Tarcisio Bertonéval folytatandó megbeszélésen a hivatalos delegáció többi tagja is részt vesz. Ez az első alkalom, hogy a Vatikánban tanácskozó magyar kormány-delegációnak két teológus tagja van és teológus végzettségű a szintén jelen levő Győriványi Gábor szentszéki nagykövet is. A szombat este Rómába érkezett Orbán Viktor vatikáni tárgyalásai után hétfő délután utazik el az olasz fővárosból.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. SC 2010. december 12. 00:39
  „28. hozzászólás vonLichthofen
  Nézd,ő csak azt tudja igazságnak elfogadni,ami a "pártatlan" helyi sajtóban jelenik meg.Azt meg sejtjük,tudjuk mennyire pártatlan...
  Ha egy állathoz kéne hasonlítanom,akkor azt mondanám,egy szemellenzőt soha le nem vevő ló ő.:-)Ami egy ködös sivatagban botorkál...”
 • 32. SC 2010. december 12. 00:33
  „Dehogy is nincs Szabó Úr! Egészen vasárnap estéig,aztán jön a lap "fura ura"...:-)”
 • 31. szabo1936 2010. december 11. 18:17
  „#30 Buchenwaldot akartam irni.
  VonLichthofen
  Biztos megint fogjak a mi hozzaszolasunkat gyorsan toroln:sajtoszabadsag,szolasszabadsag,szabad-velemeny nyilvanitas men sajnos nem letezik Mo on
  Have a nice weekend my friend!”
 • 30. szabo1936 2010. december 11. 17:58
  „#25 Meir
  Herr Meir
  Nem tudom,hogy hol tanulmanyozta a II VH hadtortenelmet de erdemes lene maganak azt egy semleges oldalrol tanulmanyozni mert a maga velemenyei nem felelnek meg a valosagnak.Na en tisztaban vagyok aval,hogy Buchenwalba maga biztos nem az egyetemre jart hadtortenelmet tanulni.Persze ha egyaltalan volt ot?”
 • 29. vonLichthofen 2010. december 11. 17:51
  „Hopsz, Szabo Ur megelőzött.”
 • 28. vonLichthofen 2010. december 11. 17:49
  „SC,
  véletlenül most fejeztem be a WAFFEN SS, the asphalt solgiers c. könyvet, amit John Keegun írt és a Ballantines Illustrated History of World War II. sorozatban jelent meg.
  Ez a kiadó csak komoly írók komoly - tényeken alapuló - könyvét adja ki, csak azokhoz adja tekintélyes nevét.
  Namármost, amit ebben a könyben ír John Keegun az ha nem is szöges ellentétben de erős konfliktusban áll azzal amit a mi fizetett történelemhamisító barátunk ír állítólag a napsütéses Cfed-ből/vagy egy dohos Dob utcai lakásból/
  Vegyünk mindent amit meir közöl egy jó adag gyanúval és kétellyel.
  Nem nehéz ezt tenni meir eddigi munkássága alapján.”
 • 27. szabo1936 2010. december 11. 17:47
  „#25 Meir
  "legalab ne hazudna"
  Herr Meir en a figyelmebe ajanlom ezt a konyvet es ha elovasa akor tisztaban lehet majd vele,hogy 1943 utan nem csak sorozot de a Luftwafeban szolgalo nemet katonakat is akaratuk elenere beraktak a Waffen SS alakulatokhoz."Steel Inferno"1st SS Panzer Corps Normandy"by Major general Michael Reynolds CB Ret British Army.
  1st SS Panzer Corps.Comanding General:General Sepp Dietrich (SS Obergruppenfuhrer)
  Alakulatok:12 SS Panzer Division Hitlerjugend Commanding General SS Major Genaral Fritz Witt
  1st SS Panzer Division LSSAHG Leibstandarte Adolf Hitler Commanding General SS Major General Teddy Wisch.
  Az utolso a bevetesuk Magyarorszagban volt a harcok utan nagy vesztesegeket szenvedtek es seteset az alakulat a harcok utan Austriaban.”
 • 26. SC 2010. december 11. 12:57
  „Ejj,öreg,még le sem nyugodott a nap,és te már a gép előtt ülsz...Nem napnyugtáig tart a sabbath?
  "Ratzinger Sturmmann szolgalt Budapesten is egy kis ideig mint Szanitec seged egy SS hadi korhazban!
  kar ezeket a dolgokat letagadnia!!! attol azok meg igazak maradnak!!"
  Segített gyógyítani a sebesült katonákat,s ráadásul gyermekként,mi is ebben a probléma? Minden nép ezt tette a sérült katonáival,gondolom még ti is...”
 • 25. meir 2010. december 11. 10:25
  „21-es!!
  legalabb ne hazudna!!!
  tudja jol on is hogy az SS-be NEM sorozas utjan lepett be senki sem!!-az teljesen Onkentes alapon zajlott le!
  -ugyanis a Waffen SS-nek semmi koze a Panzer SS-hez!!ez utobbi az Oberkommando der Wehrmacht-nak volt alarendelve!!
  -mig a Waffen SS kotelekek-(mint pl,; a Tannenberg,)-onallo egyseget alkottak,es kozvetlenul a Reichs Sicherheits Haupt Amt-nak volt alarendelve!!-(RSHA=Birodalmi Biztonsagi Fo Hivatal)-
  ugyanekkor;
  a Hitler Jugend mint Olyan,alarendeltsegileg fuggott a Waffen SS,a Luftwaffen,es az Organisation Todt-ol egyarant, ezek suksegleteit kielegitendo,ugy ember anyagban,mint hadfelszerelesben!!
  Ratzinger Sturmmann szolgalt Budapesten is egy kis ideig mint Szanitec seged egy SS hadi korhazban!
  kar ezeket a dolgokat letagadnia!!! attol azok meg igazak maradnak!!”
 • 24. CsabaKiraly 2010. december 09. 10:59
  „Szabo, ha nem tudnad a VATIKAN egy ALLAM es az elen a Papa all. Amellett a Papa a tobb milliard Katoluks hivo spiritulalis vezetoje. (finiomam szolva) Te miert nem kerdo-jelezed a te vallasod vezetoinek a szerepet? Vagy szerinted a rabik fontosabb szerepet toltenek be a Papa-nal?”
 • 23. vonLichthofen 2010. december 08. 06:31
  „meir23,
  <moderálva....>
  Aki mostmár nyiltan foglal el területeket az őshonos Palesztinoktól, hogy azt a ma betelepült nemzsidó oroszoknak adja.
  Aki egy egész népet tart rabszolgasorban, betonfallal körülzárt börtönbe zárva emberi lényeket.
  Aki precízen, zionista/fasiszta - tegyem hozzá/ alapossággal méri ki másfélmillió ember napi élelmiszeradagját és vízadagját, amikor a betelepülő agresszív telepesek luxuslakásokban élnek.
  Aki hazug indokkal bombáz ugyancsak betonfallal körülvett városokat, Phosphorus Blache bombával égetve halálra "ifjat s gyönge lányt".
  Aki igazi apartheid módra kezel egy évezredek óta azon a földöl élő és dolgozó népet, megtagadva a szabad utazáshoz, a szabad gazdasághoz, a szabad sajtóhoz való jogot.
  Aki betonbarrikádokat emel az útkereszteződéseknél, hogy ezzel is akadályozza a Palesztinok munkába jutását, terhes anyák kórházba jutását, kiskrapekok iskolába jutását.
  Aki igazi barbár módra tagadja és akadályozza meg hogy Gaza-ba tankönyvek, viztisztító berendezések, spaghetti, kórházi berendezések, építőanyagok jussanak be.
  .......”
 • 22. miracle 2010. december 07. 19:57
  „Most látom, hogy a cikkben orbitális nyomdahuba van, ugyanis természetesen OV fogadta a pápát.
  Még Vatikánban is.”
 • 21. szabo1936 2010. december 07. 18:11
  „Cardinal Ratzinger jelenleg XVI Benedek papa.
  Gunter Grass Nobel dijas nemet iro(1999) oneletrajzaban azt irja hogy o es Ratzinger egyut voltak amerikai hadifogsagban.Mielot hadifogjok voltak a 12 SS Pancer Division Hitlerjugend alakulatnal szolgaltak egyut.Ok sorozot katonak voltak es nem onkentesek.Par napal a hadifogsag elot egyenruhat csereltek igy nem tudtak azt,hogy ok a Waffen SS alakulatnal szolgaltak.Ez a szog csak azutan jot ki a zsakbol amikor Gunter Grass megirta az onelet rajzu konyvet.Persze ok mind a keten oda letek be sorozva katonanak.
  Amugy minek kell egy kormanyfonek a papat latogatni mi koze van a papanak egy szuveren orszaghoz?”
 • 20. szocdem 2010. december 07. 14:18
  „Orbánnak kéne az a pár milliárd USA hamis dollár, amit János Pál idejében sinkófáltak el az USA maffiától (ezért lőtt bele a pápába Agca, és lett a testőre MArcinkus püspök, aki akkor épp a pénzügyére volt)
  Cserébe istenatörténelemura lesz az alkotmányunkban - ami kel la vatikánnak, mert egyre több a nem katolikus ateista "eretnek", és nincs aki adózzon neki... (Egy keresztény szaklap szerint már 300 ezren sincsenek a "rendes" vallásgyakorlók Magyarországon - még ökonumenikus szinten sem!!!)

  Semjén Zsóti meg másképp nem csókolgathatja a pápa lábát, csak ha elébb Orbán lép be a trónterembe..

  Mekkora parasztvakítás ez kedves elvtársak, de csak tapsikoljatok hozzá....”
 • 19. vonLichthofen 2010. december 07. 13:53
  „meir, hogy kinek kellet belépni és hova Németországban ahhoz el kellene olvasnod - Jonah D. Goldhagen könyvét aminek címe Hitler Willing Executioners, amiben ez az író azt írja, hogy Németországban MINDENKI náci volt, tagja valamelyik náci szervezetnek, még a csecsemők is SS igazolvánnyal szopták az anyatejet.
  Érdekes könyv, jóllehet Roul Hilberg professzor első kézből hazugnak, légből kapottnak és kisiskolásnak nevezte Goldhagen könyvét, amit Goldhagen a harvardi doktori disszertációja volt volna. Meg is kapta a doktori címet olyan támogatókkal a Harvardon mint Alan Dershowitz aki széles és elégedett mosollyal nézte a halomra bombázott Gazat 2008 Karácsonyán.

  meir, ne hazudozz!!!!”
 • 18. vonLichthofen 2010. december 07. 13:45
  „meir 12/13/16,
  az összes hozzászólásod bűzlik a talmudista ferdítésektől és szemenszedett hazugságoktól.
  Ebben nagyon otthon vagy! A Talmud ugyanis nemcsak megengedi, de előírja, hogy nem bűn a goj-nak hazudni, annak hamis információt adni, félrevezetni és pénzét hamissággal kicsalni.
  Nade, miért hinnék én neked, aki bizonyitottan egy fizetett ügynök vagy /valahonnan a Dob utcából/, amikor elolvashatom az Egyház kétezer éves történetét. Az Egyháznak nem volt oka, hogy hazudjon egészen a Vatikán II.ig, amikor azért kicsit elkanyarodtak a hagyományos keresztény vonaltól.

  Csak hogy tudd - a zsidóknak nem egy békét, emberbaráti szeretetet, a túlvilági megváltást hirdető Messiah kellet, hanem az aki felveszi a fegyveres harcot a Rómaiak ellen és itt teremt meg egy földi paradicsomot.

  Lásd Sabbatai Zevi/egy pornografer, muslim hitre tért hazudozó/ akit a zsidók messiásnak kiáltottak ki.
  Ugyanezt tették még Napoleonnal is, aki csak azért kedvezett a zsidóknak, merty maga mellé akarta állítani a több millió Oroszországi zsidót, mielőtt megtámadta az Orosz Birodalmat.

  meir, nem kívánom a te korodban, hogy világosan gondolkodj, de legalább ne hazudj olyan dolgokban ami könnyen megcáfolható.

  Amit a Vona Gáborról meg az iráni kapcsolatáról írtál az meg nem csak szánalms, de ékesen bizonyítja megbomlott agyadat.”
 • 17. SC 2010. december 07. 13:35
  „16. hozzászólás meir
  meir,kérlek hagyd már ezt a hazudozós témát,én mindig az igazat mondom,de ha neked nem tetszik,ez van...
  Erősen ajánlott volt belépni!!!Nem volt akkor ildomos a náciknak nemet mondani!Magyarul bujtatottan bizony kötelező volt...
  "Baldur von Schirach vezetése alatt 1935-re a német fiúk közel 60%-a lett Hitlerjugend tag, 1936. július 1-jétől pedig állami intézménnyé vált és elvárták, hogy minden "árja" fiatal tagja legyen."
  Tetszik érteni?ELVÁRTÁK!!!”
 • 16. meir 2010. december 07. 13:05
  „14-es!
  Ne Hazudozz!!
  NEM volt Kotelezo mindenkinek belepnie!!!”
 • 15. SC 2010. december 07. 09:35
  „11. hozzászólás vonLichthofen
  Azt elfelejtetted leírni Barátom,hogy a zsidók hosszú évszázadokig várták a megváltót,de amikor eljött,nem ismerték fel,sőt,megtagadták,mert olyan üzenetet hozott számukra,amit nem tudtak értelmezni...Ezek a szeretet,a megbocsájtás,a tisztaság.És elfelejtetted megemlíteni,hogy biza Jézust Keresztelő János a Jordán vizével megkeresztelte,és még egy dolgot,nem szabad elfelejteni,kik ragaszkodtak görcsösen,haraggal telt szívvel,hogy Jézus kereszt halált haljon...Bár ez is része volt az isteni tervnek,evvel együtt teljesedett ki a Nagy Mű!”
 • 14. SC 2010. december 07. 09:24
  „meir!
  Köszönjük,hogy nem bírtad ki,hogy felemlegesd a pápa HitlerJugundes múltját...Tudod,kötelező volt minden német gyermeknek...
  Kérlek olvasd el ezt a könyvet:Hitler´s Jewish Soldiers,”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

WikiLeaks: Amerikai kormánydokumentumok a terrorizmus szaúdi támogatására

Szaúd-Arábia "jelentős haladást" tett afelé, hogy kurtítani próbálja a terrorcsoportokhoz áramló pénzeket, de az olajban gazdag királyság és öbölbeli arab szomszédai továbbra is pénzügyi forrásai olyan mozgalmaknak, mint az al-Kaida és a tálibok. Tovább olvasom