Kisalföld logö

2018. 11. 22. csütörtök - Cecília 4°C | 7°C Még több cikk.

Orbán Viktor: Jó úton halad Magyarország

Orbán Viktor szerint jó úton halad Magyarország, amit az is bizonyít, hogy 2011-ben 3 százalék alatt lesz a költségvetési hiány, és várhatóan csökken az államadósság mértéke is.

Orbán Viktor szerint jó úton halad Magyarország, amit az is bizonyít, hogy 2011-ben 3 százalék alatt lesz a költségvetési hiány, és várhatóan csökken az államadósság mértéke is. A miniszterelnök ezt a magyar gazdaságot érintő újságírói kérdésre válaszolva mondta pénteken Vilniusban, sajtótájékoztatón, miután találkozott Andrius Kubilius litván miniszterelnökkel.

A kormányfő nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy a Moodyís Magyarországot érintő leminősítése miatt tervezi-e, hogy a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) fordul. Álláspontja szerint mindig jobb, ha egy ország a piacra támaszkodik, s nem a nemzetközi szervezetekre.

Ugyancsak a magyarországi gazdasággal kapcsolatos felvetésre közölte: a monetáris politikát érintően vannak nézeteltérések a magyar kormány és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) között, ami nem szokatlan. "Teljesen mást gondolunk a követendő gazdaságpolitika alapjairól, és ez okozza a feszültségeket. A nemzeti bank annak a kornak a gazdaságfilozófiáját képviseli, amely éppen a gazdasági válsághoz vezetett" - mondta.

Hozzátette, a kabinet "nem szokványos" intézkedésekkel - például bankadóval és válságadókkal - igyekszik felélénkíteni a magyar gazdaságot. Megjegyezte ugyanakkor, hogy megpróbálnak együttműködni a jegybankkal. A demokrácia olyan, mint egy kávéház, ahol mindig zaj és vita van, de ez az élet része - fogalmazott Orbán.

Az Andrius Kubiliusszal folytatott megbeszélésről szólva kifejtette: az elsődleges téma az energiapolitika volt, ami nemcsak Közép-Európában, hanem az egész Európai Unióban kulcskérdés. Ahogyan kedden Koppenhágában, Vilniusban is mindkét kormányfő kiemelt fontosságúnak nevezte a jövő februári energiacsúcsot.

Orbán Viktor megismételte: 2011 az elmúlt két évtized legnehezebb éve lesz az EU-nak, Magyarország azonban megpróbálja a lehető legjobban ellátni elnökségi feladatait. Véleménye szerint a magyar elnökség egész Közép-Európa számára jó esély, az pedig különösen nagy lehetőségeket rejt magában, hogy Magyarország után Lengyelország tölti be az EU soros elnöki tisztségét, Litvánia pedig 2011. január 1-jétől átveszi az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét.

A magyar kormányfő kitért arra is, hogy Magyarország és Litvánia között különleges kapcsolat van a történelmi háttér miatt, hiszen mindkét ország tudja, milyen volt az előző rendszer.

Orbán Viktor a megbeszélést követően átvehetett egy kitüntetést is a litván miniszterelnöktől - amelyet még 2009-ben ítéltek neki oda -, Gediminas litván nagyfejedelem rendjének parancsnoki nagykeresztjét. A magyar kormányfő ezt a litván függetlenségért kifejtett erőfeszítéseiért és a Litvániával való jó együttműködésért kapta. Orbán Viktor mind politikai családja, mind a magyar nemzet nevében köszönetet mondott a kitüntetésért.

Orbán Vilniusból Rigába utazott, ahol találkozik a lett, valamint az észt kormányfővel. A magyar miniszterelnök a 2011 első fél évében esedékes magyar EU-elnökségre való felkészülés jegyében látogatott Litvániába és Lettországba.

Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. mir 2010. december 12. 13:31
  „63

  nem mindegy neked? Csápoljál lelkesen ehhez van eszetek a gondolkodást hagyd másra.”
 • 70. janika 2010. december 11. 13:13
  „31. hozzászólás hogyisne 2010.12.10. 16:30

  Mi köze ehhez a rendszerváltásnak Janika?
  Egész Európában döglődik a nyugdíjrendszer. Ezt felesleges beleverni az emberbe... Pénzt csak az aktív dolgozók tudnak a "rendszerbe vinni". Belőlü(n)k pedig egyre kevesebb van...
  Magyarországon "Kánaán" lehetne ha lett volna valódi rendszerváltás! Ami itt húsz éve folyik az csupán a gengszterek hatalomváltogatása! Vissza kell állítani a bezárt jól termelő üzemeket,gyárakat bányákat! Igaz ahhoz tökös politikusok kellenének szakfelügyelet mellett! Természetesen a közéletet pedig meg kell tisztítani a nem odavalóktól! Ez a nép nem tanult semmit. Sőt észre sem veszi, hogy egy maréknyi szélhámos politikus mit és mennyit ígérget, amit sosem fog teljesíteni.”
 • 69. okostojas007 2010. december 11. 12:16
  „mindig megyünk ( haladunk ) valahova...
  de mire odaérünk kiderül amiért mentünk már ott sem volt ....”
 • 68. Maori 2010. december 11. 11:58
  „Kisvállalkozóként január elsejétől így fog működni a három fős kis cégem:

  Először is köszönöm a gazdasági csodaprogram fejemre öntött adókedvezményeit. Ígérem élni fogok vele!
  1. Megszüntetem a minimálbér + boríték rendszert.
  2. Munkahelyet teremtek. (kis cég vagyunk ez 1 főt jelent)
  A minimálbéres bejelentés helyett az egyszerűsített foglalkoztatást választom, mert itt nincs adó- és járülékfizetési kötelezettség, csak napi 1000Ft/fő foglalkoztatói hozzájárulás. Mivel így csak 15 napot dolgozhatnak az alkalmazottaim, még egy főnek kell munkát adnom, hogy két emberem mindíg legyen. Bérezés: 450Ft/óra, mert ebből nem jön össze a 840.000 Ft/év, így adóbevallást sem kell majd készíteniük.
  + a jól bevált boríték.
  Ha netán nem tetszik az embereimnek, hogy sem nyugdíjjárulékot, sem egészség biztosítást nem fizetek utánuk, vagy tegyék ezt meg ők a borítékban lévőből, vagy vótszerencsénk. 560.000 munkanélküliből válogathatok.
  Hogy aztán ez gazdasági csodát eredményez-e, hát ez legyen a kitalálójának a gondja!”
 • 67. annobon 2010. december 11. 11:41
  „65-höz: köszi a kikeresést! Ezt az 5-ös §-t ajánlom pancser kolléga figyelmébe!”
 • 66. annobon 2010. december 11. 11:41
  „65-höz: köszi a kikeresést! Ezt az 5-ös §-t ajánlom pancser kolléga figyelmébe!”
 • 65. Maori 2010. december 11. 11:26
  „Mindenkinek a figyelmébe ajánlom:

  1997. évi LXXXII. törvény, 5.§ szerint:

  (4) A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona, amelyre az e törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető.

  A kis- és középvállalkozókat helyzetbe hozzó, vödörszám a fejükre öntött adó kedvezmények, gazdasági csodaprogram megint a lényeget nem veszi figyelembe.
  Történetesen, hogy a vállalkozoknál eddig sem az volt a kérdés, hogy 17% vagy 36%, hanem hogy fizessek vagy ne fizessek!”
 • 64. knifemaster 2010. december 11. 11:13
  „63. hozzászólás Sagittarius 2010.12.11. 10:38
  Azoknak akik csak a pártokráciában tudnak gondolkodni,nehéz jó döntést hozniuk.
  Nem is lehet jól dönteni,mivel a választásnak csak az illúziója van meg,amúgy meg minden elrendeltetett előre.
  Ezt kellene már végre felfogni.”
 • 63. Sagittarius 2010. december 11. 10:38
  „Kérdezem azon díszpéldány egyénektől, akik Viktort, és a Fideszt mocskolják rendületlen, kit szeretnének még is hatalomban látni???
  Gyurcsányit?? Xarházit? Kukát?? vagy ki a lótuszt?? Horonygyuszit??

  Elvégre, ha a mostani nem tetszik, akkor csak ezen férgek közül lehet választani! Tehát "monnnya Margit, -nooormáliiiis??"”
 • 62. pancser 2010. december 11. 09:53
  „A változások és a dolgok nagyszerűsége az mindig utólag szokott kiderülni. Akkor az összes kritikus majd azt fogja állítani, hogy ő bizony hitt OV.-nak. Az ember már csak ilyen. az út meg göröngyös, 79% adósság mellett ez nem lehet sima. Az viszont biztos, hogy a kormány a választók elől szedegeti a göröngyöt és azokat a bankok meg a nyerészkedők elé szórja.Azok ezért az országot Irakkal vonják párhuzamba. Ajánlom nekik akkor tegyenek is így, vigyék Irakba a pénzüket! Ja oda aztán nem! Igen, akkor mikor hazudtatok? Az Unió államadósság indexe 6,3%, a magyar 3,8% lesz! Ezekhez a műveletekhez néhány magyar Urrrrrr asszisztál, főleg volt szadeszesek és az öszödi böszme köre!”
 • 61. westi 2010. december 11. 09:47
  „öcsiböszme ez a szöveg amit ide irkálsz már tíz éve kiment a divatból, sőt kedvenc pártod azóta egy jelentéktelen semmivé züllött.
  Szóval valamit újítani kellene a .... dumádon <moderálva..>”
 • 60. annobon 2010. december 11. 09:16
  „"Orbán Viktor szerint jó úton halad Magyarország" Göröngyös úton a csillagokig?”
 • 59. öszödiböszme 2010. december 11. 07:46
  „57. Változás? De milyen? Elég futurisztikus jövőképet képzelek el a zsebdiktátorunk vezetésével. Bár ne legyen igazam. Én leszek az első aki elnézést kér. Most már nem lehet frázis pufogtatásból megélni. Olvasd gyönyörűséges vezéred nyilatkozatait, a mnyp-hoz, magyar-orosz viszonyhoz. Azt sem tudja mit beszél.Két havonta változtatja az álláspontját. Fel kéne nőnie a feladathoz. Mondjuk az ő esetében ez nehéz lesz. Nem reprezentálni kell neki, és bárgyún vigyorogni a közös fotózásokon. A változás kell, de nem ilyen!!!!!”
 • 58. knifemaster 2010. december 11. 04:23
  „57. hozzászólás pancser 2010.12.10. 23:57
  Ahhoz képest ,a kényes ténylegesen is számító változások valahogy nem akarnak megtörténni.
  Hol a fenébe van az a nagy elszámoltatás?
  Csak azok hiszik még mindig,hogy OV vagy bármelyik politikai szereplő megmenti az országot, akiknek a nyálat is úgy kell a szájukba köpni,hogy képesek legyenek nyelni.
  Olvasgass egy kis cion bölcseinek jegyzőkönyvét.A forgatókönyv adott,csak össze kell rakni a történéseket az abban leírtak alapján.”
 • 57. pancser 2010. december 10. 23:57
  „56-hoz! Minden jel arra mutat bevetted a szoci és bankár dumát! OV. azért kapott kétharmadot, hogy radikálisan kezdjen hozzá a Fletóék által posványba vitt ország felemeléséhez. Ha azt hiszed, hogy ez úgy megy, hogy minden a régiben marad, akkor tévedsz. A lényeg pontosan a VÁLTOZÁS!”
 • 56. öszödiböszme 2010. december 10. 23:27
  „Kedves pancser!! Nekem az a problémám, hogy már húsz éve hiteltelenek ezek a gyönyörű politikusaink. Sajnos úgy látom ov. rosszabb mint elqrtuk fletto. Na ez igen szomorú! Ja és nem vagyok szoci. csak egy simán gondolkodó adófizető állampolgár. Aki félti az országát, szabadságát, és elutasítja a diktatúrát!”
 • 55. pancser 2010. december 10. 23:22
  „54! Tudod az úgy van, hogy elqrni könnyebb mint megjavítani, amely minimum kétszer annyi időbe telik, 6 év Gyurcsány 12 év böszmétlenítés. De az szoci okosok már tudják, hogy Orbán útja hova vezet. Csak hát a jóslat is el van qrva, kedves "öszödiböszme"!”
 • 54. öszödiböszme 2010. december 10. 22:58
  „Drága vezírem, édes vityám! Erről egy klasszikus jut eszembe: Chris Rea: Road to Hell. Na ez a mi utunk általad.”
 • 53. load 2010. december 10. 22:33
  „"...mindig jobb, ha egy ország a piacra támaszkodik, s nem a nemzetközi szervezetekre."
  Az IMF hitel kamata a lehívott részletektől függően 5-6% között van.
  A most kibocsájtott diszkont kincstárjegyek (az AKK ezzel refinanszírozza az adósság szolgálatot) hozama 6,1%.
  Nem tudom ez mitől kedvezőbb.
  Valószínű attól, hogy a kincstárjegyek vásárlóit nem érdekli a költségvetés állapota.”
 • 52. peet2 2010. december 10. 21:44
  „Az utvonal állitólag jó, de járhatatlan az: a vizmoásoktól ,az áradásoktól , a munkanékülségtől, a hiányzó munkahelyektől és a szemfényvesztésektől!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Valaki mondja meg már hogy lesz e egy FELELŐS magyar kormány aki el tudja magyarázni az ország VALÓS helyzetét!!!!!”
71 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szexadó: napijegyet kell váltani a lányoknak

"Napijegyet" kell váltaniuk a dortmundi örömlányoknak munkájuk végzéséhez. Tovább olvasom