Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Orbán: A magyar kormány a megosztás politikáját folytatja

A magyar nemzet egységes, aki elismeri az összefogás, aki tagadja, a megosztás mellett van - ez nem vád, hanem tény - jelentette ki Tusnádfürdőn Orbán Viktor.
A magyar nemzet egységes, aki elismeri az összefogás, aki tagadja, a megosztás mellett van - ez nem vád, hanem tény. A magyar kormány a megosztás politikáját folytatja - jelentette ki a XIX. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen tartott előadásán Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint kormánya idején a státusztörvényben benne volt: a magyar nemzet egységes. Ez a kitétel most nincs benne, ezért előadásában Németh Zsoltnak javasolta: nyújtsanak be törvénymódosítást, hogy a magyar nemzet egységességére vonatkozó passzus visszakerüljön a törvénybe.

A Fidesz elnöke szerint a magyarok négyötöde látja úgy, hogy rossz irányba mennek az ország dolgai "mindenki tudja, kinek a hibája, hogy ide jutottunk" - vélte a politikus. Orbán Viktor szerint a világban végbemenő változások miatt a versenyképtelen nemzetek válságba kerülnek. Példaként említette, hogy míg a Fidesz-kormány idején a magyarországi magyarok érezhették magukat sikeresnek, ma már ugyanezt a határon túli magyarok mondhatják el magukról.

Orbán Viktor szerint a megoldás egyedül akkor képzelhető el, ha sikerül helyreállítani Magyarországon a szociális egyensúlyt, erre építkezve lehet megteremteni a versenyképes társadalmat és csak ezután a versenyképes gazdaságot. "A társadalmat előbb meg kell hallgatni, majd önbizalmat kell adni neki, reményt adni és végül távlatokat nyújtani" - mondta a Fidesz elnöke. Orbán Viktor szerint "pancser, kókler szerelők" próbálják megjavítani a nemzetet, ám szerinte megjavítani csak az országot lehet. Egy ország szabályrendszer, egy nemzetnek viszont érzései vannak.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn is új egyezséget ajánlott, amely a létbiztonság, az egészségügyi ellátás megteremtéséből és a tudás megszerzésének lehetőségéből áll. A Fidesz elnöke ismét hangsúlyozta, hogy tíz év alatt egymillió munkahelyet teremtetnének Magyarországon, ehhez azonban egymillió munkavállaló is kell. Jelenleg azonban az emberek helyzetének kilátástalansága miatt csak 3-400 ezer embert lát alkalmasnak arra, hogy dolgozzon.

"A végén mindenki azt kapja, amit megérdemel, de hogy ez pontosan mikor lesz, azt nem lehet megmondani" - válaszolta Orbán Viktor, egy a magyarországi esetleges előrehozott választásokat firtató kérdésre. A Fidesz elnöke romániai példát hozott fel, emlékeztetett: Romániában már indult büntetőeljárás egykori miniszterelnök és volt miniszterek ellen is. A magyar demokrácia erejének kérdése, hogy az elszámoltatást végig tudja-e csinálni. Orbán Viktor hozzátette, a választási győzelem nem garantált, de szerinte előbb-utóbb mindenképpen sikerre vezet a munka.

MSZP: Ne keltse Orbán Viktor mindenütt az ország rossz hírét

Az MSZP elvárná Orbán Viktortól, hogy legalább ő maga tartsa be saját receptjét - reagált szombati közleményében Lendvai Ildikó a Fidesz elnökének tusnádfürdői beszédére. A szocialista párt frakcióvezetője szerint például, ha Orbán Viktor valóban erősíteni akarja a nemzeti önbizalmat, ne keltse mindenütt válságprédikátorként az ország rossz hírét.

Az MSZP frakcióvezetője szerint, ha Orbán Viktor valóban szociális egyensúlyt akar, ne tervezzen ezermilliárdos szociális kiadáscsökkentést és szociális megszorításokat, ne fagyassza be a reálnyugdíjat, ne akarjon olyan családtámogatást, amely ismét a jobban keresőknek ad többet.

Ha egységes magyar nemzetet akar, kezdje mindjárt az erdélyi magyarsággal. Kérjen elnézést azért, mert a helyhatósági választásokon igyekezett kettéosztani őket, többé pedig legalább Erdélybe ne exportálja itthoni megosztó politikáját - áll a közleményben.

Olvasóink írták

  • 2. orgona 2008. július 21. 16:18
    „Az mar nem is EMBER!Magyarorszag szegyene!”
  • 1. szégyen 2008. július 19. 20:17
    „A fidi szégyene ez az ember. Becsmérel , igaztalanul vádaskodik. Mióta megosztott a Kárpát-medencei magyarság ? OV szinrelépése óta . Milyen magyar ember az aki külföldön hazáját feketiti be.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama Afganisztánban

Afganisztán - Afganisztánba érkezett szombaton az amerikai demokrata-párt elnök-aspiránsa -… Tovább olvasom