Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Órán lőtte agyon tanárnőjét az észt fiatal

A kilencedik osztályos diák pisztollyal lőtt rá az 56 éves némettanárnőre, Ene Sarapra, aki ismert pedagógus volt Észtországban.
Osztálytársai szeme láttára óra közben agyonlőtte tanárnőjét egy 15 éves iskolás fiú hétfő délután Észtországban - közölte a rendőrség.

A kilencedik osztályos diák pisztollyal lőtt rá az 56 éves némettanárnőre, Ene Sarapra, aki ismert pedagógus volt Észtországban. A balti országban ez volt az első iskolai lövöldözés - közölte Jevgeni Ossinovski észt oktatási miniszter.

A véres esemény a Tallinntól 150 kilométerre délre fekvő Viljandiban, a Paalalinna iskolában történt. A rendőrség őrizetbe vette a tettest, aki nem tanúsított ellenállást.

A lövöldözésnek más áldozata nem volt - közölte a rendőrség. A gyilkosság idején a tettesen kívül még négy diák tartózkodott az osztályteremben.

Az észt törvények szerint a kiskorú tettest 10 évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti.

Hanno Pevkur belügyminiszter közlése szerint a diák apjának engedéllyel tartott pisztolyát használta. A fegyvert a rendőrség elkobozta.

Toomas Hendrik Ilves államfő elszörnyedve reagált a gyilkosságra. "Ez nem egy iskola vagy egy város tragédiája. Ez egész Észtország tragédiája" - mondta. Taavi Röivas kormányfő kijelentette: "mindannyiunkat sokkolt ez az esemény".

Észtországban 18 évnél fiatalabb személyek nem vásárolhatnak vagy birtokolhatnak lőfegyvert vagy lőszert, és a kézi lőfegyverek nem gyakoriak az országban. Vadászfegyverek tartása viszont széles körben elterjedt olyan vidéki körzetekben, ahol népszerű a vadászat. Az 1,3 milliós balti országban becslések szerint mintegy 120 ezer fegyver van polgári személyek birtokában.

A vizsgálat folyamatban van, a rendőrség további részleteket nem közölt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ebolafertőzéssel zsarolják a cseheket

Az ismeretlen tettesek azzal zsarolják az államot, hogy nyilvános helyeken engedik útnak a… Tovább olvasom