Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 3°C | 8°C Még több cikk.

Optimista a Deutsche Bank elnöke

A legnagyobb német bank, a Deutsche Bank elnöke csütörtöki, frankfurti sajtótájékoztatóján közölte, hogy a nemzetközi pénzpiac válsága ellenére a múlt évet 6 és fél milliárd euró nyereséggel zárták.
Ez az előző évhez viszonyítva 12 és fél százalékos emelkedésnek felel meg. Josef Ackermann úgy vélte, hogy az idei kilátás is jónak tűnik és megvalósítható az a terv, hogy ebben az évben a nyereség 8,4 milliárd euró legyen.A csütörtökön 60.születésnapját ünneplő Ackermann szerint az Egyesült Államok ingatlanválságából eredő tőkepiaci viharok még nem csitultak el és feltehetően idén is éreztetni fogják hatásukat a nemzetközi gazdasági életben.

A Deutsche Bank elnöke szerint a bankoknak a jövőben mindent meg kell tenniük a bizalom visszanyerésére. A rekordok ismertetése közben Ackermann nem titkolta azt sem, hogy a befektetési szektorban a Deutsche Bank is nehézségekkel küzd, ami - ha szerény mértékben is, de - hatással volt a nyereség alakulására is. Eközben, a délelőtt folyamán több, mint 3 százalékkal emelkedett a Deutsche Bank részvényeinek tőzsdei árfolyama.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovák panasz: semmibe veszik a civilek véleményét

Szlovákiában veszélyes, vitatott beruházások engedélyeztetésekor is teljesen figyelmen kívül… Tovább olvasom