Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Önnek milyen emlékei vannak 9/11-ről? Írja meg!

Pontosan egy évtized telt az Amerikát ért brutális terrortámadás óta. Ön mikor hallotta a repülőgépek becsapodását, a WTC összeomlását? Mi volt az első reakciója?

Egyperces csenddel, istentiszteletekkel, békemenetekkel emlékezik az Egyesült Államok és szinte az egész világ a 2001. szeptember 11-én végrehajtott terrortámadások 10. évfordulójára.

A National Geographic Channel több dokumentumfilmet műsorra tűz vasárnap - ezek vetítési időpontjáról ide kattintva olvashatnak bővebb információkat, illetve ezen a linken több különleges videót is találnak.

A kisalfold.hu arra kéri mind megyei, mind külföldön - elsősorban az Egyesült Államokban élő - olvasóit, hogy elevenítség fel a féktelen terrortámadás szörnyű napját, s osszák meg gondolataikat, emlékeiket 9/11-ről.

Ön hány éves kortól engedné a jogosítvány szerzést?

Szavazok!

Szavazás állása


Videóválogatás 2001. szeptember 11-ről


 
3D-s szimuláció az Ikertornyok elleni támadásról - videók forrása: YouTube.com.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. szabo1936 2011. szeptember 15. 17:07
  „37.vonLichthofen
  Azok akik azt alitjak,hogy a 2 epuletet nem a belerepulo gepek okoztak hanem mesterseges demolation-team azoknak halvany fogalmuk sincsen,hogy egy ilyen robantashoz milyen gigantikus elokeszulletek szuksegesek emberi es logistikai szamban.Nekem volt kozepfoku demolation kikepzesem es azt tudom,hogy ha ez ugy tortent volna ahogy ti "elkepzelitek" akor az hihetetlen,hogy valaki vagy valakik nem figyeltek volna fel az elokeszuletekre mert sok helyen az epuletben meg a falakat is szet kelet volna bontani ahoz,hogy az epulet vazahoz hoza ferjenek nem is beszelve a sok kilometeres hoszu elektromos wirekrol.It nincsen hely ara,hogy egy ilyen elokeszuletet reszletesen leirjunk.Mindenki azt hisz amit akar de ha ez igy tortent volna akor mar regen let volna a sok elkovetobol valaki aki jo penzert enekelne mind egy canari madar.En ezt nem hiszem el es a lerombolast a 2 repulogep okozta.Amugy en jol vagyok es neked is kivanok jo egeseget.Baratom eben a temeban elter a velemanyunk ""but that is OK you have a nice day"”
 • 37. vonLichthofen 2011. szeptember 15. 15:54
  „35 Szabo36,
  hogy vagy MrSzabo ott távol nyugaton?

  Nem akarnám megváltoztatni a véleményedet az Amerikát ért kegyetlen, barbár, embertelen, gyilkos, aljas és hazugságon alapuló támadásról....de hogy adjunk egy esélyt a más állásponton levőknek is, nézd meg az alábbi videot a YouTube -on.

  9/11 The Myth and The Reality - David Ray Griffin - Full Length Feature.

  Ne hidd el Dr Griffin egyetlen szavát se, csak hallgasd végig amit mond.”
 • 36. Beex 2011. szeptember 15. 08:52
  „35. szabo1936 2011.09.14. 17:11
  Van aki kinyitja, tudósok, fizikusok, építészek stb. ezrei, de a reakció rá ugyanez: "összeesküvés elméleteket gyártanak". Nemde? :)
  Bin Landen nekem dicsekedett el semmit, a média pedig oda ferdít, ahova akar. :)”
 • 35. szabo1936 2011. szeptember 14. 17:11
  „"osszeeskuves elmelet"
  Uraim maguk elfelejtetek azt,hogy Bin Laden es a vezerkara sajat maguk dicseketek aval,hogy ok szerveztek meg 9/11 i tamadast?Maguknak a USA at nem kel szeretni de ha ilen fantasztikus remhireket elhisznek mert valaki fol tesz valami marhasagot az internetre ako en men hiszem,hogy onok ismerik az amerikai viszonyokat.Ez a dolog 10 eve tortent ha ez igazan osszeeskuves let volna akor valaki mar reges regen kinyitota volna a szajat ilyen nagy szabasu operaciot nem lehet titokban tartani.De ezt a hozzaszolast sem fogja a moderator folteni engem mindig torolnek de az okat sohasem irjak meg!”
 • 34. vonLichthofen 2011. szeptember 14. 06:13
  „Fiúk vegyétek a fáradságot és olvassátok el Thierry Meissan és/vagy David Ray Griffin professzor könyveit.

  Csak egyetlen ellenérv azoknak /akikről tudjuk, hogy melyik sarokban állnak/ akik mindenkit hülyének és kisdedóvósnak neveznek aki nem eszi nagykanállal az USA hazugságait. A Congressional Report on 9/11 -többek között - azt állitja, hogy megtalálták az ÖSSZES gép Fekete Dobozát.
  Ez még hihető is, DE akkor miért nem közlik a tartalmát?
  Ha igazán a gaz arab terroristák volta az elkövetők, akkor a Fekete dobozok tartalmának nyilvánosságra hozása iziben megszűntetne mindenféle összeesküvés elméletet arra vonatkozóan, hogy igenis az USA kormány egyes körei, az USA magasrangú katonai hivatalnokai és tényleges tábornokok/Rumsfeld/ vettek részt a terrortámadásban, ha nem is személy szerint, de ezeknek a támogatásával és hallgatólagos részvételével.
  A kérdés tehát - miért nem hozták még nyilvánosságra a Fekete Dobozok tartalmát?
  Kb 2000 épitész, statikus, tervező állitja, hogy az épületek - úgy ahogy az be akarják adni nekünk - nem dőlhettek le. Az USA kormány eddig még nem állt elé egyetlen elfogadható magyarázattal sem, csak azzal, hogy iziben menjünk és mészároljunk le annyi Iraqit, Afganisztánit amennyit csak tudunk, aztán foglaljuk el az országokat az olajért vagy az olajhoz vezető kényelmes útért.
  A Magányos Farkos féle hivatalos hozzászólók meg nagyon is tudják, hogy egy nagy hazugságot támogatnak mégha egy kalap baksisért is.

  Ja, hogy is volt azzal az öt darab fickóval aki NJ-ben táncolt egy lapos háztetőn amikor az első épület éppen fogta magát és magába zuhant?, Még arra sem voltak restek, hogy jókat kacagjanak az épület összeestén és pompás videofelvételt készitsenek az esetről. Hogy hogynem éppen véletlenül az ellenkező parton ejtőző Missad ügynökök voltak, akik azt állitották, hogy egy művész-kurzuson vesznek részt.”
 • 33. Beex 2011. szeptember 12. 10:48
  „Terrortámadás / összeesküvés elmélet, kinek mi. :)

  Az utólag felszínre került számok, videók, elméletek lehetnek kreáltak, vagy egyszerűen összeszőttek, bár szerintem túl sok a "véletlen" és furcsaság az egészben, de nyilván a hülyék közé tartozom. ;)

  Az média hovatartozására pedig "Amikor a farok csóválja..." c. film a legjobb példa szerintem, Dustin Hoffmannal a főszerepben. Aki látta látta, aki nem, az pedig most sem fogja ezért megnézni..
  Röviden és tömören: http://www.port.hu/amikor_a_farok_csovalja..._wag_the_dog/pls/fi/films.film_page?i_film_id=3062”
 • 32. Loich 2011. szeptember 12. 09:03
  „A híradóban, médiában vakon megbízóknak üzenem , egyszer az életben tegyék félre az " amerikát megtámadták az arabok " c. berögzült tudatukat. Játszanak el a gondolattal, mi van ha mégsem úgy történt. Semmi nem történhetett úgy, ahogy el akarják a világgal hitetni. Csak pár óráig nézegessenek, olvasgassanak a neten, azután döntsenek, kinek hisznek. Záró akkordként az Obama-átverés c. filmet nézzék meg, s döntsék el, mit hisznek.”
 • 31. bumburnyák 2011. szeptember 11. 20:13
  „"Önnek milyen emlékei vannak 9/11-ről? Írja meg!"
  Megírtam d.u. nem adták be. Szóval röviden:
  2001.09.12-én mentünk volna kolégákkal NYC-be amit a cég fizetett jutalomként. (USA cég :)
  Én nem kaptam vízumot, még úgy sem hogy egy országgyűlési képviselő ismerősöm próbált segíteni aki "jó" kapcsolatban volt az USA követséggel. Ő 09.11-én 11 órakor hívott h nem adtak vízumot, nem mehetek.
  Pár órával később tudjátok mi történt. Szerintetek milyen érzés töltött el mikor szóltak h kapcsoljam be a CNN-t?
  Azóta kicsit tartanak tőlem :)”
 • 30. Tonxy 2011. szeptember 11. 19:06
  „21. Lone_wolf.. 2011.09.11. 13:39
  Ha megnézed a légi felvételeket a repülőgép becsapódásának helyszínéről látod hogy csak egy lyuk van a földben a környéken a fák meg állnak roncsdarabok meg sehol sem. És azért 100t repülő nem tűnik el csak úgy a földben.
  Egy kép: "http://planecrashinfo.com/w20010704.htm" látod a törmeléket ugye? meredek szögben csapódott be.
  Az oldalon több fénykép is található repülőgép balesetekről.
  A lelött gép becsapódási helye: "http://planecrashinfo.com/w20010911-4.htm" látható hogy elég kicsi a gödör és hogy az erdő felé van a talaj amit felgyűrt a fák meg szépen állnak, az emberek meg ember méretűek. Itt egy másik légi felvétel a helyről: http://blog.fleetowner.com/trucks_at_work/uploads/shanksville.jpg a bal oldalon lévő dolgok autók, roncs sehol sem.
  Kérlek nézd meg a képeket nem kerül semmibe, hátha másképp látod utána.
  Pentagon: 1 darab kép került ki a világba amin aztán megint nem látható semmi sem. Pontosabban megmagyarázzák hogy az amit látunk egy repülő, csak épp sokkal kisebb. A környék tele van térfigyelő kamerákkal azok felvételeit miért nem lehet látni? Ja mert lefoglalták, mert talán lebuktak volna? Amúgy nem hiszem hogy a térfigyelő kamerák 8-10 képet csinálnak másodpercenként főleg nem egy pentagonnál. Főleg akkor nem amikor már mindegyik folyamatos 25kép/sec felvétellel dolgozik évek óta, nézd meg az összes amcsi rendőrös műsort mindenhol folyamatos a felvétel egy pentagonnak meg nem telik ilyen kamerára?

  Ja ha van egy 1.5 órád és esetleg rászánod magad akkor nézd meg a youtube-n a felvételeket esetleg a zeitgeist-al kezd. Talán nem fogsz utána minden baromságot bekajálni. Gondolkodj:)”
 • 29. kolombela 2011. szeptember 11. 16:41
  „Mindenkinek Szíves figyelmébe ajánlom Michael Moor Fharenheit 9/11 című filmjét. Elég rendesen lerántja a leplet erről a "terrortámadásról".”
 • 28. mozart 2011. szeptember 11. 15:28
  „Akkor volt a beiratkozás Tatabányán a fősulin. Visszamentem a koleszba, ott már a többiek nézték a tévében a tudósításokat....”
 • 27. Loich 2011. szeptember 11. 15:22
  „Ha valaki feltételek nélkül elhiszi amit a híradó, az újságok, és a média lead neki, az egyszerűen bolond.
  Olvasd el nézd meg ami lehetséges, hasonlítsd össze a véleményeket, s főleg a tényeket, és alakítsd ki álláspontodat.
  Röviden ennyi. És sose azt nézd, mi történt épp a világban, hanem azt, hogy bizonyos eseményeket követően milyen törvényeket hoznak "véletlenül" Világszerte egyszerre !”
 • 26. GD 2011. szeptember 11. 15:15
  „http://911hu.atspace.com/index.htm”
 • 25. orkodo 2011. szeptember 11. 15:02
  „Szerintem az igazságot nem fogjuk megtudni, hogy valójában mi is történt ott. Tényleg úgy robbantották e fel, vagy más miatt lehetett robbanást hallani, ki tudja... Minden esetre szerintem elég megrázó. Az indexen egész jó cikkeket lehet olvasni a támadással kapcsolatban, továbbá hangfelvételek is vannak a http://www.nytimes.com/interactive/2011/09/08/nyregion/911-tapes.html?hp oldalon.
  Nyugodjon Békében az a 343 tűzoltó, továbbá mentők, és rendőrök, akik hősiesen próbálták menteni a menthetőt aznap..!
  Nyugodjanak Békében azok akik életüket vesztették a 2001.09.11.-i terrortámadásban!”
 • 24. norbi29 2011. szeptember 11. 14:47
  „GYANITOM A TÉMA FELDÓBÓJA NEM ILYEN REAKCIÓKRA SZÁMITOTT :)))

  Amugy még egy jó élmény van, én rá következő héten repültem ki usa-ba és a repcsin rengeteg hely volt
  lehetett kényelmesen aludni.”
 • 23. Hedon 2011. szeptember 11. 14:25
  „Ez már megszokott az USA-tól.
  Holdra szállás a 60-as évek végén kőkorszaki számítógépekkel,
  aztán 40 évvel később pedig meg sem merik próbálni.

  Ez a WTC-ügy pedig ürügy az olajért a színesfémekért.
  Valóban, a harmadik épület mitől is dőlt össze tök szabályosan??
  A ,,lelőtt" repülő becsapódás után hogy hoz létre egy szinte szabályos
  Repülőgép lenyomatot? Függőlegesen esett le?
  Azokat sajnálom akik a "történet" járulékos veszteségei voltak.
  A jóléti államnak a 150 Ft-os benzinárnak ára volt, van és lesz is.”
 • 22. GD 2011. szeptember 11. 13:42
  „Sajnálom az embereket akik életüket vesztették a terrortámadásban. De mi van azokkal az emberekkel,akik az elmúlt 10 évben ártatlanul meghaltak az amerikai hadsereg jóvoltából Irakban, Afganisztánban? Ha Amerika a "világbéke őre" és fellép a diktátorok,az elnyomás, az emberi jogok sárba tiprása ellen akkor mért nem szálltak partra idáig Észak-Koreában??? Pedig itt van minden ami böki az amcsik csőrét: kommunista diktatúra,nuku szólásszabadság,kivégzések , állítólag atom fegyverek is. Csak nem félnek a "sárga veszedelemtől"???? Vagy itt már egyszer nagyon megégették magukat????”
 • 21. Lone_wolf.. 2011. szeptember 11. 13:39
  „15. Tonxy 2011.09.11. 11:02
  "Lelőtt repülő egy lyuk a földben roncsdarabok sehol sem. Csak annyit kell csinálni hogy megnézni az eredeti képet és összehasonlítani pl a Skóciában vagy akárhol a világban lezuhant gép maradványaival, annyi a különbség hogy az utóbbinál találsz roncsokat."
  Tudod ha egy repcsi vagy bármi 6-700al mondjuk 60 fokon a földnek ütközik az egy lyuk a földben, belefúródik szinte teljesen.Sokkal kevesebb a roncs ami látszon főleg nem egy 100 méterről videózó riporter felvételén.Más balesetekor a pilóták a végsőkig próbálkoznak az irányítással így nagyrészt sokkal kisebb szögben és sebességgel zuhannak le.Esetünkben ha volt is írányítás az azon igyekezett hogy minél nagyobb szögben zuhanjanak le.
  A pentagon egyik térfigyelőjén látszik az ellene küldött gép egy kockán, ha vennéd a fáradságot tudnád.Egy térfigyelő nem kamera nem nagysebességű, 8,10 kockát rözít mp enként.Egy 200m/ s el érkező gép esetében szinte semmit nem lát. Nem kell egyből bekajálni a baromságot, gondolkodj :)”
 • 20. Hunicum 2011. szeptember 11. 13:25
  „Irakban meg tömegpusztító fegyverek vannak jól eldugva. Hát persze...”
 • 19. háté 2011. szeptember 11. 12:57
  „Összeesküvés elmélet? - valahogy "furcsa", ahogy egyenes adásban közvetítették a világba! - és közben a légvédelem "tétlenül" nézte azt, amit nekem leadtak.
  - igen a fanyalgóknak! - egyenes adásban közvetítették az emberiség legnagyobb átverését, amivel felhatalmazták magukat a háborúra.
  Sz@rban a gazdaság? - csinálj háborút! -azzal bármit megmagyarázhatsz annak, aki beveszi a hazugságot.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orosz film, a Faust kapta az Arany Oroszlánt

Alekszandr Szokurov orosz rendező Faust című filmje kapta szombaton a legjobb alkotásnak járó Arany… Tovább olvasom