Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Omladozik a jeruzsálemi siratófal

A jeruzsálemi Siratófal egy része omladozik, ezért meg kell erősíteni, nehogy az ősi kövek előtt imádkozó hívekre boruljon - jelentették be izraeli tisztviselők kedden. A zsidók szent helyéhez évente körülbelül hatmillió ember látogat el. Meglepő módon nem a kétezer éves rész vált veszélyessé, hanem a kevesebb mint száz éve hozzáadott kisebb kövek.
A Második Templom eredeti, kétezer éves kövei jó állapotban vannak - mondta Smuel Rabinovics, a Siratófal rabbija. A kevesebb mint száz éve hozzáadott felső réteggel van a gond - tette hozzá a rabbi. A javításokhoz az ezen a hétvégén kezdődő Pészah zsidó ünnep után látnak hozzá, és egész nyáron folytatódnak majd.

A falnál a munkálatok alatt is lehet majd imádkozni, és nem kell attól tartani, hogy valakire ráesik egy kő - mondta a rabbi. A Siratófal időszámításunk előtt 37-ben épült, amikor Heródes király támaszfalakat építtetett a Második Templom köré. A Nyugati Falként is ismert építmény nagy része ma a föld alatt van. A teljes, 488 méteres falból csupán egy 57 méter hosszú, 40 méter magas szakasz áll ott, ahova imádkozni járnak a hívek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

327 bronz emléktáblát loptak el cseh katonai sírokról

327 bronz emléktáblát loptak el az egykori náci táborként működő terezini erőd melletti temető… Tovább olvasom