Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Olaszországban helyhatósági választások kezdődtek

Helyhatósági választások kezdődtek vasárnap Olaszországban; a szavazás fontos mutatója lesz Silvio Berlusconi miniszterelnök népszerűségének.

Vasárnap és hétfőn Olaszország húsz régiójából tizenháromban tartanak választásokat, illetve megválasztják néhány város önkormányzati vezetőit. A hatvanmilliós Olaszországban 41 millió állampolgár vehet részt a választásokon. A választás egyfajta mércéje lesz Berlusconi támogatottságának.

A korrupciós botrányok megtépázták a kormányfő népszerűségét, s ezért lankadatlanul kampányolt, urnákhoz szólította támogatóit, tartva az alacsony részvételtől. Elemzők szerint a szavazás nem lesz közvetlen hatással a Berlusconi-kormány stabilitására, de a fiaskó akár a kabineten belüli személycserékhez is vezethet.

Berlusconi esetleges kudarca ugyanis megbillentheti a kormányon belüli hatalmi egyensúlyt, kiváltképpen ha a miniszterelnök szövetségesei jól szerepelnek.

Egy jó választási eredmény ugyanakkor lendületet adhat Berlusconinak a sokat vitatott reformok megvalósításához, egyebek mellett az igazságügyi rendszer átalakításához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izraeli miniszter: fel kell számolni a Hamászt

Az izraeli pénzügyminiszter a Hamász radikális palesztin szervezet felszámolását sürgette vasárnap a… Tovább olvasom