Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Olaszország legnagyobb vállalkozása a maffia

Olaszország legnagyobb vállalkozása a maffia: tavaly 135 milliárd eurót "számlázott ki", és 70 milliárdos jövedelemre tett szert - közölte ez évi jelentésében, szerdán az olasz vállalkozók szövetsége, a Confesercenti.

A bűnszövetségek védelmi pénzt mintegy 160 ezer vállalkozótól zsaroltak ki, a hitelválság közepette közel 200 ezer vállalkozó szorult rá uzsorahiteleikre, csalással 500 ezer embert károsítottak meg, lopás és 90 ezer embert raboltak ki.

A maffia állandóan keres új módszereket is, ilyen például "hozzájárulás" szedése helyi vallási és közösségi ünnepségek megrendezéséhez, vagy a település díszkivilágításához karácsony alkalmával. A bűnözők öt nagy csoportba szerveződtek.

Ezek közül a leghírhedtebbek a szicíliai Cosa Nostra, a calabriai Ndrangheta és a nápolyi Camorra. Működésüket terjeszkedési próbálkozások kísérik más országrészekben is, ahol eddig háttérbe szorultak.

Fő bevételi forrásaik közé tartozik a kábítószer- és cigaretta csempészés, az illegális fogadás, a prostitúció és a hitelkártyákkal való, egyre szaporodó visszaélés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haiti: újabb repülőteret nyitottak meg

Újabb repülőtér üzemel teljes gőzzel Haitin, miután helyreállították a bő két héttel ezelőtti,… Tovább olvasom