Kisalföld logö

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Obama újból segítséget ígért Japánnak

Barack Obama amerikai elnök hétfőn Arlingtonban megerősítette, hogy az Egyesült Államok kész segíteni a földrengés és cunami által sújtotta Japánnak és kijelentette, hogy megrendítették a szigetországbeli pusztulásról szóló hírek.
"Japán mellett állunk az elkövetkező nehéz napokban" - hangoztatta az elnök, hozzátéve, hogy telefonon beszélt Kan Naoto japán miniszterelnökkel, s közölte, hogy az Egyesült Államok minden segítséget megad Japánnak, amely egyszerre több katasztrófával kénytelen megküzdeni. Hétfőn 144 fős amerikai mentőalakulat érkezett a katasztrófa sújtotta országba. Az amerikai tévéállomások folyamatosan, élőben közvetítnek a helyszínről.

"Megszakad a szívem a japán pusztulás képei láttán" - jelentette ki Barack Obama Japán olyan berendezéseket kért az Egyesült Államoktól, amelyek segíthetnek a nukleáris reaktorok hűtésében - jelentette be hétfőn a Fehér Házban Greg Jaczko, az amerikai Nukleáris Szabályozási Bizottság elnöke. Jaczko hangsúlyozta, hogy az amerikai nukleáris erőművek üzemeltetése biztonságos.

Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője kijelentette, Obama elnök továbbra is elkötelezettje annak, hogy a nukleáris energia a japán földrengés keltette biztonsági aggályok ellenére is része maradjon a vegyes összetételű amerikai energiaellátásnak. "Része marad az elnök általános energiaprogramjának" - hangoztatta Carney a nukleáris energiáról.

Olvasóink írták

  • 1. elemér 2011. március 15. 00:00
    „Az meglehet, viszont jól meggondolják ezekután az egész világon, mielött uj erömüvet épittenek. Felmegy az ára amit majd a nagy biztonságra fognak. Én ebben az iparban dolgoztam. Minden erömü az USA-ban 3-szor annyiba került mint az eredeti ár. Igaz hogy jól fizettek.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egész internetvilág megmozdult a japán földrengés hírére

Igazi virtuális válságközponttá alakult az internet a Japánt ért környezeti katasztrófa hírére. Tovább olvasom