Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Obama: Magyarország is megfélemlíti a civil társadalmat

Az amerikai elnök szerint Magyarországtól Egyiptomig egyre inkább véget nem érő szabályozások és nyílt megfélemlítések veszik célba a civil társadalmat.
Magyarországot is a civil társadalmat korlátozó országok között említette Barack Obama amerikai elnök egy New York-i rendezvényen - írja az Origo.

"Oroszországtól Kínáig és Venezueláig könyörtelen megleckéztetéseknek vagyunk a tanúi, valamint annak, hogy a jogos elégedetlenséget felforgatásként becsmérlik.

Olyan helyeken, mint Azerbajdzsán, a törvények hihetetlenül megnehezítik a civil szervezeteknek még a működését is.

Magyarországtól Egyiptomig egyre inkább véget nem érő szabályozások és nyílt megfélemlítések veszik célba a civil társadalmat. És szerte a világon olyan bátor férfiakat és nőket támadnak meg, sőt, ölnek meg, akik fel merik emelni a hangjukat" – mondta Obama a Clinton Globális Kezdeményezés nevű szervezet New York-i éves tanácskozásán.

Obama több amerikai segítséget ígért a civil társadalmi szervezeteknek, amelyek elnyomása szerinte a demokrácia eszméjének aláaknázását célozza, támogatásuk viszont nemzetbiztonsági kérdés az USA számára.

Az elnök szerint azok az országok Amerika legszorosabb partnerei, amelyek tiszteletben tartják az emberi jogokat.

A 2005-ben megalapított Clinton Globális Kezdeményezés egy pártok felett álló szervezet, amelynek éves fórumain, amelyeket szeptemberben, az ENSZ-közgyűlés általános vitájával párhuzamosan szoktak megrendezni, a világ országainak vezetői megvitatják, hogy mit lehetne tenni a világ fontos problémáinak megoldásáért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terrorveszélyre figyelmeztetnek az amerikai hatóságok

A legújabb hírszerzési információk arra utalnak, hogy az al-Kaida vezetői közel vannak az Európában… Tovább olvasom