Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Obama: az Egyesült Államok a 45 millió menekült oldalán áll

Obama megerősítette az Egyesült Államok elkötelezettségét, hogy együttműködjön az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) hivatalával.
Az Egyesült Államok annak a több mint 45 millió embernek az oldalán áll, akiket világszerte arra kényszerítettek, hogy háborús konfliktus vagy politikai erőszak miatt elhagyják otthonaikat - hangoztatta csütörtökön a menekültek világnapja alkalmából kiadott közleményében Barack Obama amerikai elnök.

"Ebben az évben külön köszönetet mondok azoknak az országoknak és városoknak, amelyek azon fáradoznak, hogy kielégítsék a Szíriában folyó erőszak elől elmenekültek szükségleteit. Az olyan országok, mint Libanon, Jordánia, Törökország, Irak és Egyiptom szóban és tettekben rendkívüli terhet vettek magukra, hogy befogadják a rettenetes erőszak által elűzötteket" - hangoztatta az elnök, rámutatva, hogy Washington készséggel támogatja a humanitárius válság kezelésére irányuló erőfeszítéseiket.

Obama megerősítette az Egyesült Államok elkötelezettségét, hogy együttműködjön az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) hivatalával, valamint a partner- és szövetséges országokkal mindazok megvédelmezésében és támogatásában, akik otthonaik elhagyására kényszerültek és az életük békében és méltóságban való újjáépítésén dolgoznak.

John Kerry amerikai külügyminiszter a menekültek világnapján elmondott beszédében bejelentette, hogy az Egyesült Államok további 415 millió dollárral támogatja az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának erőfeszítéseit, amivel összesen 890 millió dollárra egészül ki az intézménynek 2013-ban nyújtott támogatás. Mint mondta, ezzel Washington magasan az első az UNHCR munkájának a segítésében és az amerikai hozzájárulás mértéke meghaladja azt az összeget, amelyet az utána következő hat ország együttesen biztosít.

Kerry hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok hagyományos befogadója a szabadon lélegezni vágyó tömegeknek, ezért különösen érzékenyen érinti az otthonuk elhagyására kényszerültek kérdése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Párizs és Madrid eljárást indít a Google adatkezelési politikája miatt

Eljárást indított a Google ellen Franciaország és Spanyolország, az adatvédelmi törvények… Tovább olvasom