Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Nyolcas gyilkosság Sztavropolban

Egy sztavropoli ház garázsában holtan találtak nyolc felnőttet - öt férfit és három nőt -, mindegyikükkel lőtt sebek végeztek - közölték a nyomozó hatóságok pénteken későn este.

Az áldozatok a villa 61 éves tulajdonosa, Vlagyimir Szlezajev, családja néhány tagja, valamint néhány alkalmazott, a kutyavezető, a gyerekek nevelőnője és a sofőr.

Egy csecsemő és egy kilencéves kisfiú életben maradt az emeleten, feltehetően elkerülték a gyilkosok figyelmét. Szlezajev a sztavropoli Déli piac igazgatója, és egyben Han néven a helyi bűnöző körök ismert alakja volt, többszörösen büntetett előéletű, és 2004-2005-ben tagja volt egy etnikai alapon szerveződött bűnszövetkezetnek.

Nem ez volt ellene az első merénylet: 2003-ban már kísérletet tettek megölésére, de akkor csak felesége vesztette életét. Az orosz nyomozati bizottság vezetője több moszkvai nyomozóval szombaton reggel a helyszínre indult. Oroszországban két hónapja egy 12-szeres gyilkosság keltett nagy feltűnést: a kubanyi Kuscsovszkajában egy módos házban 12 embert, köztük több gyereket öltek meg.

A nyomozás során kiderült, hogy az egyik helyi vállalkozó egy általa szervezett, semmitől vissza nem rettenő bűnbanda segítségével sápolt mindenkit, megvesztegette a rendőröket és más illetékeseket egészen fel megyei szintig, és több gyilkosságot, valamint több nemi erőszakot követtek el az évek során, amelyek ügyében még csak nyomozás sem volt. A sztavropoli illetékesek vasárnap reggel siettek hangsúlyozni: semmi ok arra, hogy az ott történteket Kuscsovszkajához hasonlítsák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama Ausztriába jár bankot rabolni?

Az Egyesült Államok elnökének "képében" rabol bankokat valaki Ausztriában: az illető Barack Obama… Tovább olvasom