Kisalföld logö

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 30°C Még több cikk.

Női hormonnal kezelik a nyugati csirkehúst a bolíviai elnök szerint

Evo Morales elnök egy környezetvédelmi konferencián azt állította: a nyugati génkezelt élelmiszerek, például a "női hormonnal kezelt csirkehús" kopaszodást és szexuális zavarokat okoznak.


Felháborodásának adott hangot szerdán a bolíviai ellenzék Evo Morales kirohanása miatt.
Nem helyénvaló legendákat terjeszteni egy ilyen rendezvényen. A cochabambai környezetvédelmi konferencián tudományos kérdéseket, valóságos és a környezetvédelmet előmozdító ügyeket kellett volna megvitatni - vélekedett egy jobboldali képviselő.

Evo Morales a keddi konferencián hosszas előadásban fejtegette, hogy a nyugati hormonkezelt csirkehús fogyasztása gyengíti a "férfiasságot".

Kitért arra is, hogy a túlzott csirkefogyasztás kopaszságot is okoz. "A kopaszság betegség Európában, ott szinte mindenki kopaszodik" - állította az indián származású bolíviai elnök, hozzátéve, hogy ezt az Európában fogyasztott silány élelmiszerek okozzák, hiszen (Bolíviában) az őslakos (indián) népesség körében nincsenek kopaszok, mert ők másképp táplálkoznak.

Az államfő figyelmeztetése valószínűleg kissé idejétmúlt, mert az európai és amerikai csirketenyésztők már több évtizede nem alkalmaznak hormonkezeléseket, sőt a legtöbb nyugati országban ma már betiltották az eljárás - jegyezte meg a Reuters.

Morales felszólalásában kirohanást intézett továbbá az általa "jól ismert lefolyótisztító vegyszernek" minősített Coca-Cola, illetve "a teltségérzetet keltő, de a benne lévő hormonok miatt egyáltalán nem tápláló" holland burgonya ellen is.

A cochabambai konferencia világesemény, a bolíviai elnöknek mint házigazdának nyilatkozataival az ország hozzáértését és felelősségét kellene bizonyítania - panaszolta egy másik ellenzéki törvényhozó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra kormányszakadás fenyegeti Belgiumot

Újra kormányszakadás eshetősége sejlett fel Belgiumban, miután a flamand-vallon választókerületi… Tovább olvasom