Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Női elnöke lett az Interpolnak

Először választottak nőt a Bűnügyi Rendőrség Nemzetközi Szervezete, az Interpol élére az 58 éves francia Mireille Ballestrazzi személyében.
Ballestrazzit, aki eddig az Interpol európai végrehajtó bizottságának alelnöke volt, csütörtökön Rómában, a szervezet közgyűlésén választották elnökké.

Ballestrazzit 1975-ben nevezték ki a francia bűnügyi rendőrség felügyelőjévé. Ezt követően több vezetői tisztséget töltött be, egyebek között - nőként először - a szervezett bűnözés elleni különleges francia egységet irányította. A 90-es években a korzikai bűnügyi rendőrség főnöke volt, egy olyan időszakban, amikor a földközi-tengeri sziget sorozatos terrortámadások színtere volt. Ezután egy, a gazdasági bűnözés elleni rendőri egységet vezetett. 2010 óta ő a francia bűnügyi rendőrség alelnöke. Ezt a tisztségét a jövőben is megtartja.


Ballestrazzival Franciaország immár másodszor ad elnököt az Interpolnak. A szervezet kulcspozíciója azonban nem az elnöki, hanem a főtitkári tisztség, amelyet jelenleg az amerikai Ronald Noble tölt be.

A lyoni székhelyű Interpol 190 tagállamával a világ legnagyobb rendőri szervezete. A római közgyűlésen a tagállamok képviseletében mintegy ezren vettek részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírósági ítélet Romániában a magyar nyelvhasználatért

Első fokon a román diszkriminációellenes tanácsnak adott igazat a nagyváradi táblabíróság, amely… Tovább olvasom