Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Nicolas Sarkozy nem tartja magát magyarnak

Nicolas Sarkozy francia belügyminiszter hétfőn este egy televíziós műsorban hitet tett a franciaországi beilleszkedés politikája mellett, franciának minősítve mindenkit, aki az országban él.
A francia jobboldal elnökjelöltjének a "Van Önhöz egy kérdésem" című, a TF1 közszolgálati csatornán indított vitaműsor első adásában 100 meghívott kérdéseire kellett válaszolnia. Egy lille-i illetőségű hölgy azt firtatta, miért nevezett ki Sarkozy a franciaországi muzulmánok tanácsa (CFCM) élére egy algériait, holott az országban élő iszlám vallásúak többsége marokkói. Ennek kapcsán a hölgy megemlítette, hogy ő maga is algériai, de egy marokkói CFCM-elnök lenne a demokratikus. Sarkozy erre így válaszolt: "Az én szememben ön nem algériai, hanem francia, mint ahogyan én sem vagyok magyar".

Sarkozy ugyancsak ellenkezést váltott ki kérdezőjéből, miután kifejtette: "Senkinek sem kötelező Franciaországban élni. De ha valaki szereti Franciaországot, akkor tiszteli is azt és annak szabályait: nem él poligámiában, nem csonkítja meg a lányait, nem vág le birkát a lakásában, és tiszteletben tartja a köztársasági törvényeket."

A fiatal lille-i nő rasszistának minősítette a miniszter kijelentéseit, aki visszautasította a vádat. Emlékeztetett arra, hogy ő az a politikus, aki a legtöbbet vitatkozott Jean-Marie Le Pennel, a szélsőjobboldali Nemzeti Front vezetőjével.

A jobboldal jelöltje a múlt heti fölmérés tanúsága szerint csekély előnnyel nyerne a szocialisták jelöltjével, Ségolene Royallal szemben, ha most rendeznék Franciaországban az elnökválasztást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madárinfluenza: a britek a magyar kapcsolatot vizsgálják

A brit kormány vasárnap éjszaka vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy milyen összefüggés… Tovább olvasom