Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

New Yorkban vendégszerepel a Győri Balett

A társulat a kelet-európai kommunizmus bukásának 20. évfordulója alkalmából rendezett összművészeti fesztiválon lép fel, egyedüli táncegyüttesként Közép-Kelet-Európából.
A győri táncosok Igor Sztravinszkij-esttel vendégszerepelnek a város legrangosabb táncszínházai közé tartozó Joyce Színházban, a manhattani Chelsea negyedben. Kedd és vasárnap között nyolc alkalommal lépnek színpadra a Petruska és a Tavaszi áldozat című táncjátékkal a csaknem 500 férőhelyes teátrumban. A társulat szombaton és vasárnap kétszer - az esti fellépésen kívül kora délután is - tart előadást.

A Performing Revolution in Central and Eastern Europe című összművészeti fesztivál kiállítások, filmvetítések, felolvasóestek és szimpóziumok segítségével mutatja be, hogyan járultak hozzá az előadóművészetek a kelet-európai rendszerváltáshoz. Tavaly novemberben, az öt hónapos rendezvénysorozatot megnyitó underground zenei hétvégén a Kontroll Csoport is fellépett New Yorkban.

A Győri Balett táncosai Igor Sztravinszkij-esttel vendégszerepelnek a New York-i Joyce Színházban, a manhattani Chelsea negyedben, január 26-án. A társulat a kelet-európai kommunizmus bukásának 20. évfordulója alkalmából rendezett összművészeti fesztiválon lép fel, egyedüli táncegyüttesként Közép-Kelet-Európából. A táncosok nyolc alkalommal lépnek színpadra a Petruska és a Tavaszi áldozat című táncjátékkal a csaknem 500 férőhelyes teátrumban. A tavaly novemberben kezdődött öt hónapos rendezvénysorozat, a Performing Revolution in Central and Eastern Europe című összművészeti fesztivál kiállítások, filmvetítések, felolvasóestek és szimpóziumok segítségével mutatja be, hogyan járultak hozzá az előadóművészetek a kelet-európai rendszerváltáshoz. MTI Fotók: Révész Tamás


A Győri Balett - amelynek tagjai február 1-jén érkeznek haza - nem először fordul meg a Joyce Színházban. Nyolc évvel ezelőtt kapták az első meghívást a színház szervezőbizottságától; a Purim, avagy a sorsvetés című produkciójukkal akkor kivételes sikert arattak az amerikai közönség előtt.

Olvasóink írták

 • 20. elemér 2010. február 14. 12:31
  „Kérdés hogy lehetséges ilyen sikeres együttest alapitani NYC-ben. Egyszerüen ugy, hogy a szabad kinaiak azok az u.n. kistigrisek anyagi sikereiket az USA-nak köszönhetik. Világos hogy ezt nem a komcsi kina financirozta, mint ahogy sok restaurant az USA-ban se ök financiroznak. Kina is csak USA befektetésekkel és segitséggel jutott idáig. Tudom hogy ilyesmit nehezen értenek Mo.-n.;))

  Life is hard, but it´s harder if you´re stupid.”
 • 19. elemér 2010. február 14. 11:49
  „"szakértök már megvitattunk" Mielött még belémkötnének itt a nagy okoskodók én otthol vagyok a témában. Én nemvagyok szakértö, de Kissinger és társasága igen. Ilyesmit megvitattak és ez nem ujság. Nem ugy van az mint ahogy a kinaiak elképzellik. Kommunizmus és a szabad világ nemfér össze, se a balletben se a gazdaságban.
  Kinában csak befektetni lehet, de a profitot onnan nehéz kivinni. Ezért lessz ott probléma. Nem minden papsajt.”
 • 18. elemér 2010. február 14. 11:42
  „Nagy sikert arat a kinai Shen Yun ballet társulat az USA-ban és a nagyvilágban. Persze a társulat NYC amcsi szabad társulat. Semmi közük a kinai komcsi párthoz. Ezért nem is kaptak a szervezök vizumot Hong Kongban. Ezért nem is lehet Kina világhatalom, amit szakértök már megvitattunk az USA-ban. Kina az csak egy kolbásztársadalom.

  hen Yun: a Symbol of Freedom for Hong Kong
  Hong Kong´s Shen Yun Cancellation is a denial of freedom
  By Li Tianxiao

  The New York-based company, Shen Yun Performing Arts, which is widely applauded around the world, was forced to cancel its Hong Kong shows, due to the Hong Kong government´s refusal to issue visas to several key staff members of the company.

  http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/29097/”
 • 17. elemér 2010. február 10. 12:17
  „Menjünk csak vissza a témához .<moderálva>. Sikert NY-ban az amcsik döntik el, és nem a kinaiak vagy a magyarok. Minden más egyéb, csak neked csámcsogni való volt.;))”
 • 16. vonLichthofen 2010. február 10. 11:34
  „elemér,
  el sem tudod képzelni, hogy mi minden lett világosab azzal a megjegyzéseddel, hogy a volt komcsik köpenyt választottak.
  Az azonban még némi magyarázatra szorul, hogy miként sült be a demokrácia /a szabad sajtóval együtt/. Arra viszont legyél büszke, hogy szereped nem kevesebb, mint közvetítés a progressziv elemekkel.
  Ezek szerint már kapcsolatban is vagy a Jobbik kormányba kerülő képviselőivel, mint az egyetlen igazán progresszív irányzattal a magyar politikában.
  Ha és amikor jössz a 82 AB hadosztállyal, kérlek szakíts időt a helyi moderátor kiokítására, hogy melyek a valóban kigumizandó szavak és melyek azok amelyek nem. Vagy hozz egy saját cenzort magaddal.
  Milyen az idő Arizonában, itt kisomott nagy hó keletkezett hirtelen.”
 • 15. elemér 2010. február 09. 13:10
  „Nekünk kell segiteni a demokráciával, szabad sajtóval és egy magyar arcod adni a kormánynak. Én szerepem a közvetités progressziv elemekkel a magyar társadalomban. Elösször rendet kell teremtenünk, mert az átvilágitás besült. Volt komcsik uralják az országot, csak köpenyt választottak.”
 • 14. vonLichthofen 2010. február 09. 06:02
  „elemer,
  óvatosabban az Isten szerelmére, még rámszabadítod az INS-t. Tudod milyen frászt kell kiállnom itt a kinai mosodában/vagy mosogatót irtál?/ minden nap berezelve a galád ügynököktől.
  igazán nem akarom elveszteni ezt a felelős állást, és mindennap ehetek Kong Pao chicken és Moo Sho Pancake nevű ételeket, igaz, hogy csak azt amit a vendég nem fejez be. A fizetség viszont jó, 7.3ö egy órára, ez bőven elég.

  belátva tudatlanságomat azonban engedd meg elemér, hogy megkérdezzem - mit jelent az a mondatod a 11. szám alatt, hogy -nekünk kell rendet tenni ott - megint csak, mint egyszerű mosogató gyerek nem értem, hogy kire is utalsz avval a szóval, hogy - nekünk - és hol az a hely ahol rendet kell teremtenetek?
  Nektek mint amerikaiaknak? És itt magyarországon? S mi is volna a te szereped ebben a rendteremtésben? Lelődőzni mindenkit aki nem ért egyet veletek? Igazán érdekelne a válaszod, ha kielégitő választ adsz bejöhetsz az étterembe egy Buddhist Delight with Egg Fu Yung nevű ételre, az én vendégem vagy.

  Csak azon csodálkozom, hogy a te tudásoddal és eszeddel miért nem pályázol meg egy amerikai kongresszusi tisztséget. ne te lennél a <moderálva> ott az tuti.”
 • 13. elemér 2010. február 08. 23:40
  „"ki az a - nekünk -?"
  Nevetséges kérdés egy illegális mosogatógyerektöl. Hogy jön a csizma az asztalra ?”
 • 12. vonLichthofen 2010. február 08. 16:46
  „elemér,
  ki az a - nekünk -?”
 • 11. elemér 2010. február 07. 23:38
  „A mutyizást bekell szüntetni, és segitség kell nekik. Elösször nekünk rendet kell teremteni ott.”
 • 10. vonLichthofen 2010. február 07. 17:41
  „elemer,
  it is STILL 26 coolie for 100 whites.
  But you won again.
  What a boy this is from Chelsea!
  So, what is going on with your parachuting into Hungary with the 82. AB Division?
  Are you going to kill anyone or you just translate for the aggressors like Illés Béla during the Russian invasion in 44-45?”
 • 9. elemér 2010. február 07. 16:27
  „Tessék az orrod elé teszek frisseb adatokat. Ezen elmélkedj.

  http://quickfacts.census.gov/qfd/states/36000.html”
 • 8. elemér 2010. február 07. 16:22
  „Érdekes mikor magyarul besülsz, akkor mindig angolra váltod a szöveget. Aztán a statisztikát is kevered. Ázsaiban minden bent van, nemcsak kinai. Indiai, koreai, vietnámi, japán stb.”
 • 7. vonLichthofen 2010. február 07. 08:23
  „Yes, elemer
  I am living schmack in the middle of it.
  And you have presented shit.
  I must change my opinion about your not being the brightest bulb in the chandelier.
  Brother, you are not even the sharpest knife in the drawer neither /not a Wüsthof - as the Russian would say/
  Based on your statistics there are 26 Chinese for every 100 white person in NYC. For me it is still a very high procentage.
  Where the hell do YOU live? In friggin´ Arizona?”
 • 6. elemér 2010. február 06. 15:19
  „You´ve failed again. You couldn´t reply to the facts I´ve presented. Do you live in Chinatown ?”
 • 5. vonLichthofen 2010. február 06. 06:29
  „elemer, see my comment about your eye sight.
  Brother, you are not the brightest bulb in the chandelier, that is for sure.”
 • 4. elemér 2010. február 05. 13:40
  „Megint tévedsz. Kinaik gyaraposznak mert este beteszik, reggel kiveszik de semmikép, mint ahogy azt te állitod. Valahol a kinai negyedben lakhatsz. Tájékoztató a városrol.

  Fehér ember 44.1% feka 25.2% Indián 0.4% Ázsiai 11.6% Latinos 27.4% és a többi egyebek.

  Ezeket az elöadásokat az amcsiknak adják mint bemutatást. Nem azon mulik a siker hogy hány magyar vagy kinai látta és támogatta. Mit szólnak hozzá az amcsik és érdekli e öket. Kinaiakat ez nem fogja jobban érdekelni mint a magyarokat, nem ennyiért. Inkáb elmennek a kaszinóban, magyarok meg mulatnak. Roppant érdekel minket hogy gurul Lenin feje a szinpadon, ahol oroszul énekelnek.”
 • 3. vonLichthofen 2010. február 02. 14:34
  „elemér,
  éleslátásod soha nem volt 20/20 de azért tovább kellene látnod az orrodnál.

  nem néztem utána, de Kínának legalább 1 milliárd lakosa van, Magyarországnak meg jó ha 10 millió és fogy.
  Kína az egyik leggazdagabb ország a világon, futja nekik kulturára , Magyarország meg egyre szegényebb, lassan kenyérre sem futja.

  Az USAban milliószámra élnek Kínaiak és ez a szám csak nő, a Magyarok száma nem lehet több mint 80 000 és csökken.
  Ha éltél NYban tudod jól, hogy nem tudsz ugy eldobni egy buszjegyet, hogy ne találnál el egy Kinait.
  A magyarokat meg ugy kell összetrombitálni Pa, NJ, Ct-ból ha valami történik a 82d környékén.
  Biztos, hogy a kinaiak előadása megtölti a RCMH-t dugig.

  Tanulság - ne próbáld meg összehasonlítani a narancsot az almával.”
 • 2. elemér 2010. február 02. 09:28
  „Igy néz ki egy világhirü ballet együttes NYC turnéja és hirdetése. A kinai együttes NYC Radio City Music Hall-ban szerepel és 100 várost látogat. Jegyet árulják kattintásra $48-$280-ig.

  http://www.radiocity.com/events/shen-yun-2010.html

  Győri balett-ot ugy hirdetik mint Magyar nemzeti balett együttest.”
 • 1. bugyortudor 2010. január 28. 08:07
  „Hajrá Győri Balett! Büszkék vagyunk Rátok!
  Volt iskolatitkárotok: Bogi”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább tüntetnek a caracasi diákok egy ellenzéki tv-csatorna bezárása ellen

Több ezer caracasi diák vonult fel kedden is a venezuelai főváros utcán, tiltakozva amiatt, hogy a… Tovább olvasom