Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Netanjahu tagadja, hogy súlyos volna a nézeteltérés ő és Obama között

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő tagadta szombaton, hogy súlyos volna a nézeteltérés ő és Barack Obama amerikai elnök között amiatt, hogy különböző az elképzelésük az izraeli-palesztin tárgyalások alapjáról.
Obama a közel-keleti és észak-afrikai reformokra, valamint az Egyesült Államok új közel-keleti stratégiájára vonatkozó csütörtöki beszédében kijelentette, hogy Izrael és a leendő palesztin állam határait az 1967-es állapot alapján kell meghúzni, amelyet kölcsönösen elfogadott területcserék által módosítanak. Majd Netanjahu az Egyesült Államokba utazott, és pénteken tárgyalt az amerikai elnökkel.

Elutasította, hogy Izrael visszavonuljon az 1967-es határok mögé, mert - mint mondta - azok a határok katonailag védhetetlenek. Ezenkívül elvetette az iszlamista Hamász támogatását élvező palesztin kormánnyal való tárgyalást is. Netanjahu szombaton kijelentette, hogy az amerikai elnökkel történt tárgyalásáról szóló médiajelentések eltúlozták nézeteltérésüket.

"Igaz, van köztünk némi véleménykülönbség, de ez barátok közötti nézeteltérés" - mondta az AP hírügynökségnek nyilatkozva. A Reuters Netanjahu szóvivőjétől értesült erről a megállapításáról, amelyhez a szóvivő szerint hozzátette az izraeli kormányfő: meggyőződése, hogy Obama elkötelezett Izrael biztonsága mellett, szóban és tettekben is. Az izraeli és az amerikai kormány közös célokért küzd - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 16. vonLichthofen 2011. május 28. 14:50
  „meir, tudom Alte Chavér, hogy elolvasod ezt,
  de... az Ittamar Moshav az nem egy falu, ahogy te próbálod beállitani.
  Az én képzeletemben egy falu az ahol békés, ősidők óta ott élő lakosok dolgoznak, élnek és meghalnak.
  Ittamar Moshav NEM egy ilyen falu!
  Ez egy palesztinoktól elrabolt földön erőszakkal épült settlement, oroszországból nemrég bevándorolt telepesekkel, akik UZI-val vagy M16-os fegyverrel a vállukon igyekeznek bizonyitani, hogy ők nagyobb zsidók még Mozes /Maimoniodes/ nél is.
  Az azon az ILLEGÁLIS településen végrehajtott vérengzés - ugyan nem magyarázható, de érthető - válasz volt a két nappal korábban a Gázai /ugyancsak illegálisan épitett/ kerités közelében Israel által elkövetett vérengzésnek.
  Ne feledd meir, hogy itt /ott/ ki az aggresszor, ki az illegális területfoglaló, ki a naponta gyilkoló és ki az aki ősi földjét, olajfaligetét és családját védi!
  Ami az AIPAC-ot illeti, abban igazad van. Kennedi volt az utolsó elnök, akire nem az Israel Lobbz adta az áldását.
  Minden elnökjelölt, minden Senator vagy Congressman tövig benyal az AIPAC, az ADL és az Israel lobbynak, hogy tőlük pénzt és támogatást - mint alamizsnát a koldus - csikarjanak ki.
  A jelöltek egy emberként lihegik Israel igazságát, támogatásukról biztositják Israel kövessen is az el olyan iszonyú vérengzéeket mint Shatilla, Sabra, Lebanon, Gaza./a sor nem teljes/
  Obama miat nem kell aggódnotok!
  A következő választási hadjáratra 1 billio dollárt szándékozik költeni. Ki adja ezt össze? Kinek van pénze erre, ha nem a Rothchildoknak, a Warburgoknak, a Rockefellereknek, a <moderálva> aki az ikertornyokat és a hetes számú épületet bérelte?
  Ez igy van most meir, de ahogy a grószfatter mondta volt annak idején - Gyün még ebre zimankó.

  Mindamellett - Natanjahu azt mondaj, hogy odaadanak a Palezstinoknak némi területet.
  Ne feledd meir, hogy ezeket a területeket nem odaajándékozza Israel. Ezek a területek és még sok más is a West Bank-on JOGSZERŰEN a palesztinok birtoka. Itt semmiféle áldozatról nincs szó Bibi részéről.

  SC, miről beszélsz a meirrel kapcsolatban? Csak nem krúgták innen?”
 • 15. SC 2011. május 25. 22:52
  „Hát öreg,ha minden igaz,akkor ezt a hozzászólásom már nem tudod kommentálni csak olvasni,ami nagyon bölcs lépés volt a moderátoroktól.
  Nem kapsz itt több szót,mert egy szélsőségesen magyar utáló zsidó vagy,de MI ITTHON vagyunk,te meg itt csak vendég voltál,de visszaéltél evvel.Jó hozzászólásokat a héber nyelvű lapokban,ott gyűlölködhetsz tovább te kérges szívű élősködő.”
 • 14. meir 2011. május 25. 11:09
  „Az Ittamar Moshav-(falu)-ban elkovetett Otos gyilkossag-(Apa,Anya,egy 4eves,egy 2eves,es egy 3honapos)- vadlottjai-(ket fiatal palestin)-reszere Izrael Legfelsobb birosaga Visszallitja a Halal buntetest!!”
 • 13. meir 2011. május 24. 22:12
  „"ha" Netanyahu es Obama kozt olyan hudenagy nezetelteres lenne,Hussein Obama nem jelent volna meg az AIPAC ulesen fulig ero vigyorral magyarazkodni,hogy Netanyahu "rosszul ertette" amit mondott a 67-es hatarokkal kapcsolatban!!
  Netanyahu ma vilagosan erthetove tette MINDENKI szamara! Izrael NEM vonul vissza a 67-es Hatarok moge!!
  a hamasz meg ma az 1948-as hatarokrol papolt,amit nalunk alaposan ki is rohogtek!!
  Tegnap es ma Tel Aviv-ban az USA kovetseg elott tobb tizezren tuntettek Obama politikaja es kijelentesei ellen!
  hogy ez tetszik-e vagy sem?? minket cseppet sem erdekel!! Mi ITTHON vagyunk!!!”
 • 12. janika 2011. május 24. 05:52
  „Lehet, hogy csak egy kisebb madzag szakadt el a marionettezés közben. Vagy közben a füttyögetés szünetel?
  Minden esetre érdekes látvány, ahogy Netanjhu ugráltatja Obamát is , mint az elődeit!”
 • 11. szabo1936 2011. május 24. 00:56
  „10.SC
  Az igaz amit mond o szeret irogatni de nem gondolkodni!
  Udv,”
 • 10. SC 2011. május 23. 21:32
  „9. szabo1936
  Szabó úr,kár a szóért!meir mindenkinél mindent jobban tud...:-)))”
 • 9. szabo1936 2011. május 23. 18:11
  „4.MrMeir
  Uram maga megint egy rosz-peldat hozot fel a Fulop-szigetekel kapcsolatban.Amikor az Fulop-szigetek kormanya felkerte a USA at,hogy hagyjak el a tamaszpontokat az amerikai haderok kiuritetek a Clarck-Air baset es a Navy-shipyardot szoval "kivonultak".Azota nincsen amerikai tamaszpont a szigeteken.”
 • 8. vonLichthofen 2011. május 23. 14:17
  „5meir,
  te NEM VELEM nem akarsz vitatkozni, te a TÉNYEKKEL nem tudsz vitatkozni. 5-ös megjegyzésed világosan mutatja.
  Érvelésed alapján, ha a magyarok túlnyomó többsége plusz Orbán Viktor a jogtalanul elrabolt magyar területek visszacsatolása mellett van, akkor VISSZAkaphatjuk Erdélyt, a Felvidéket, a Bánságot, Kárpátalját Tiszapéterfalvával, és Burgenland egy részét is?
  Ötleted nem is annyira rossz!”
 • 7. elihu 2011. május 23. 13:03
  „Szerintem senkiben sem merült fel, hogy Obama és Netannyaú közöö ellentét lenne. szerintem nagyon jó puszi pajtások. Talán még szegről végről rokonok is. Csak az a fránya óceán ott ne lenne közöttük.”
 • 6. meir 2011. május 23. 08:30
  „A LENYEG!!!
  tokmindegy mit nyafog HUSSEIN Obama!!!
  ERETS ISRAEL Nem vonul vissza semmiesetre sem a 67-es hatarok moge!!
  ezt az elnokunk-(a nepunk 87%-anak aktiv tamogatasa mellett)-kijelentette-erthetove tette Hussein Obama es kormanya szamara is!!”
 • 5. meir 2011. május 23. 08:21
  „vonlicht-stb-stb!!
  veled NEM vitatkozok SEMMIROL,mert ertelmetlen!!
  <moderálva>
  ilyenrol-es-ilyennel nincsen mirol targyalnom,semmifele temaban sem!!
  felejts el!!”
 • 4. meir 2011. május 23. 08:18
  „2/Szabo1936!
  Uram!!
  tokmindegy mi volt az a II.-ik vilaghaboru elott-(de szolhatnek a Philippines island´s-rol is pl.!!)-a lenyegen nem valtoztat,hogy az USA tart fent tengerentuli COLONIA-kat!!”
 • 3. vonLichthofen 2011. május 22. 19:02
  „meir,
  igazán össze kellene ülnünk egyszer, hogy megbeszéljük a világ folyását.
  Azért is lenne ez érdekes, mert kiderithetnénk, hogy miért látjuk mi ketten a történelmi eseményeket egy teljesen ellentétes szemszögből.
  Te azt mondod megtámadták - én azt mondom kiprovokálták a támadást.
  Te azt mondod visszafoglalni jogos területeket 2000 év után - én azt mondom, hogy jogtalanul elrabolt területek.
  Te azt mondod terroristák - én azt mondom szabadságharcosok akik az elfoglalt szülőföldet akarják visszakapni.
  Te azt mondod háború - én azt mondom megegyezés és béke.
  Te azt mondod Manischewitz - én azt mondom Pilsner vagy Puntigammer
  Te azt mondod bárány - én azt mondom jó disznópörkölt.
  Te azt mondod rám scheiskopf - én azt mondom... /nem merem leirni/.

  Érvelésed alapják akkor a Románok jogosan követelik /vissza/ az 1919ben elfoglalt magyar területeket, Budapestet is beleértve?

  Az International Court of Justice /aláiró szintén Israel/ megtiltja a háborúban vagy fegyveres konfliktus során elfoglalt területek megtartását. Az elfoglalt területek kiüritésére Israelt számtalanszor felszólitották az évek során. Vagy nem az volt volna az egész kiprovokált konfliktus célja, hogy területeket foglaljanak el és tartsanak meg - Jabotinszki, Ben Gurion, Begin és Rerez még II. VH előtti doktrinája alpján?

  De és ugyanakkor - miért foglal Israel területeket naponta a West Bank-ból. Ott senki nem támadta meg őket, ott /is/ Israel a támadó.”
 • 2. szabo1936 2011. május 22. 17:43
  „MrMeir
  Midway egy amerikai tamaszpont volt meg a 2VH elot es nem csak katonai hanem civil is.Ot szaltak le a repulok fol-tankolni amikor Azsiaban repultek (cliper-sevice) maga rosz peldat hozot fel!Egyebkent Mudway egy lakatlan sziget volt es nem volt mas rajta mint gooney-birds!”
 • 1. meir 2011. május 22. 15:52
  „Barack HUSSEIN Obama csak annyit felejt el -(szandekosan??)- hogy 1967-ben Megtamadtak Izrael-t a szomszedai eppugy mint 48-ban!!
  ami teruletet Izrael felszabaditott azt sulyos vesztesegek,es harcok aran tette!!
  -ez kb,; ugyanolyan koveteles,mintha azt koteleznek az USA-nak hogy vonuljon ki minden II.-ik vilaghaboruban megszerzett teruleterol!!lasd pl,; Midway!!!
  -mert az hogy az USA es a Franciak rendelkeznek tengerentuli gyarmatokkal,az senkit sem zavar!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitört Izland legaktívabb vulkánja

Kitört Izland legaktívabb vulkánja, a sziget délkeleti részén lévő Grimsvotn - jelentették be… Tovább olvasom