Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Népszavazás az euróról: a görög pénzügyminiszter ellenzi

Evangélosz Venizelosz görög pénzügyminiszter csütörtökön bejelentette, hogy ellenzi a népszavazást az euróövezeti tagságról.
A tárcavezető a világ 19 legfejlettebb gazdaságát, valamint az Európai Uniót tömörítő csoport, a G20-ak Cannes-i csúcstalálkozójáról visszatérve elmondta, hogy szerinte az euróövezethez tartozás a görög nép történelmi vívmánya, és ezt nem lehet egy referendum kimenetelétől függővé tenni.

A pénzügyminisztert útja előtt kórházban kezelték gyomorpanaszokkal. Venizelosz "nemzeti kötelességnek" nevezte a megjelenést Cannes-ban. Másképp gondolja ezt Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök, aki szerdán elárulta: december 4-én tarthatják az Athén által az európai pénzügyi csomagról korábban bejelentett népszavazást; a referendum tétje pedig az, hogy Görögország az euróövezetben kíván-e maradni.

Franciaország és Németország eközben szerdán azt mondta Athénnak, hogy egy centet sem lát a segélyből addig, míg el nem dönti, az eurózóna tagja marad-e. Pantelisz Oikonomou görög pénzügyminiszter-helyettes visszautasította ezt az "ultimátumot" és a "külföldi beavatkozást", és a népszavazás ellen szólalt fel csütörtökön a NET tévén, "teljesen időszerűtlennek" nevezve azt.

Olvasóink írták

  • 3. elemér 2011. november 03. 13:00
    „Az unios vezetök tisztában vannak a rizikóval. Olaszok, Spanyolok, Portugálok, Irek következhetnek. Az a segélycsomag amit megszavaztak nemcsak a Görögöknek volt, és az nem lessz elég. Németeknek nemképes megmagyarázni Merkel, hogy nekik kell lazittani és financirozni az eladósodottakat. Németek akik haszonélvezöi az Eurónak. Németek akik nem engedik levegöhöz jutni az eladósodottakat. Állandóan gatyaszoritásokat tesznek és nem lehet velük lépést tartani.”
  • 2. elemér 2011. november 03. 11:16
    „A népszavazást Dec.4-re elöre tolták német nyomásra. Egyébként a miniszterelnök és a pénzügyminiszter 2 különbözö párthoz tartozik. Tehát ez pártháboru a hatalomért. Pénzügyminiszter az jobbos miniszter az baloldali. Merkel pedig Obamaval tárgyal mit és hogy továb. Obama és Sarkozy is választások elött állnak ami jövöre lessz. Sarkozy szeretne a globalizmus reformokkal repeszteni. Ne engedjék a tökét repülni. Lekell lassitani a piacot. Ebben van is valami ráció.”
  • 1. öröksoproni 2011. november 03. 10:12
    „Ezek a görögök hihetetlenek. Oké, hogy a demokrácia bölcsője, meg minden, de egész Európa bajban van, mert 10 éve folyamatosan csaltak és adatokat hamisítottak. Most meg szavazgatnak, megmentsék-e őket, vagy ne. Persze a befektetők magukat mentik, ez világos és a baj sem csupán a görögök miatt van. De adózni nem akarnak, megszorítást nem akarnak és fogalmuk sincs, hogy másszanak ki a válságból.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos merénylet és lövöldözés a repülőtéren

Lövöldözés tört ki az afgán biztonsági erők és fegyveres támadók között a nyugat-afganisztáni Herát… Tovább olvasom