Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Nemi erőszak: új vád Strauss-Kahn ellen

Nemi erőszak vádja merült fel Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt főnöke ellen.
Nemi erőszak vádja merült fel Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt főnöke ellen - közölték a francia igazságügyi szervek pénteken.

A nyomozók arra kérték az ügyészséget, hogy terjesszék ki egy lille-i prostituált hálózat fenntartásáról folyó vizsgálatot arra, hogy Strauss-Kahn és barátai erőszakot követtek-e el a kör egyik tagján, amikor 2010 végén Washingtonba hívták, hogy vegyen részt egy partin.

Strauss-Kahn akkor még az IMF vezetője volt. "Az ügyészég tanulmányozza a kérvényt" - közölte egy ügyészségi szóvivő. "Kétféle válasz lehetséges. Elutasítják a kérelmet, vagy a rendőrség előzetes vizsgálatot indít" - fűzte hozzá, és elmondta, a hivatal jövő héten dönt az ügyről.

Straus-Kahn elismerte, hogy szexuális kapcsolatban állt a hálózat több nőtagjával, de tagadja, hogy tudott volna arról, miszerint prostituáltak. Egyben pénteken - ügyvédje útján - határozottan cáfolta az új vádat, leszögezve: soha nem tett semmilyen erőszakot. Ugyancsak ügyvédjei elmondták, hogy az állítólagos áldozat nem tett feljelentést.

A Libération francia napilap pénteki számában arról ír, hogy a lille-i eljárásban kihallgatott két belga prostituált Strauss-Kahnt úgy írta le, mint aki erőszakot alkalmaz szex közben, egyiküket pedig - annak ellenkezése ellenére - anális szexre kényszerítette. Strauss-Kahnt tavaly májusban Nafissatou Diallo, egy New York-i szálloda alkalmazottja nemi erőszakkal vádolta meg.

A bíróság ugyan felmentette az egykori francia szocialista politikust, de a vád az IMF élén betöltött hivatalába került és lehetetlenné tette számára, hogy ő legyen Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök kihívója.

Strauss-Kahn kerülte a nyilvánosságot az elnökválasztási kampány idején, hogy ne rontsa a szocialisták jelöltje, Francois Hollande esélyét. Sajtójelentések szerint a múlt héten részt vett egy képviselő születésnapján, és amikor a párt több jelenlévő "nagyágyúja" észrevette, hogy Strauss-Kahn is ott van, sietve távoztak.

Olvasóink írták

 • 2. szabo1936 2012. május 05. 17:39
  „De szerencses ez a Sraus-Kahn,hogy a kutyak nem tudnak beszelni!”
 • 1. vonLichthofen 2012. május 04. 23:58
  „Nem tudom miért kell zaklatni ezt a szegény öreg embert?

  Ő nem tesz mást mint saját kulturáját, népének saját erkölcseit és a törvénykönyvekben a csak rájuk vonatkozó paragrafusok betűje szerint él és cselekszik. A hiba nem őbenne vagy az általa követett törvényekben van, hanem azokban, akik ezekben a törvényekben kivetni való találnak - a világ nagyobbik hányada.
  Egy másik országban nemhogy bíróság elé állítanák vagy megbélyegeznék azért mert mindenféle Haitian, Afrikai vagy Belga nőket erőszakolgat de még ki is tüntetnlk, hogy a törzs többezeréves törvényeit betartja.
  Mi lenne a világból ha a Straus-Kahnok /kanok - bocs/ már egy kis erőszakot sem követhetnek el?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kínhalál: kilenc holttestet függesztettek ki egy hídra

Az öt férfi és négy nő szeme be volt kötve, és kínzás nyomait viselték. Tovább olvasom