Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Nemi erőszak: megverik és meggyalázzák a nőket az egyiptomi tüntetők

Csaknem száz, a kairói Tahrír téren és környékén történt szexuális támadásról számolt be szerdán a Human Rights Watch (HRW) emberi jogi szervezet.
Csaknem száz, a kairói Tahrír téren és környékén történt szexuális támadásról számolt be szerdán a Human Rights Watch (HRW) emberi jogi szervezet az egyiptomi elnök elleni tüntetések kísérőjelenségeként.

A New York-i székhelyű szervezet június 28-a, vagyis a Mohamed Murszi elnök lemondását követelő tömegtüntetések kezdete óta legalább 91 támadásról értesült a szexuális bűncselekmények ellen küzdő helyi szervezetektől.

Az áldozatok által leírt leggyakrabban előforduló forgatókönyv szerint fiatal férfiak egy csoportja kiválaszt egy nőt, bekeríti, majd megtámadja: letépi a ruháit vagy megerőszakolja. Néhány esetben a földön vonszolják végig az áldozatot, hogy egy "közönségtől" távol eső helyen erőszakoskodjanak vele.

A HRW jelentése szerint fémlánccal, bottal vagy bútordarabokkal verték meg az áldozatokat, de késeléses esetekről is beszámoltak. Több szerencsétlenül járt nőt is kórházba kellett szállítani.

A közlemény sajnálattal veszi tudomásul, hogy a kormányzat nem törődik az egyáltalán nem új keletű problémával, így a felelősök büntetlenül maradnak. A rendőrség nincs jelen a Tahrír téren, és ez szintén kapóra jön az elkövetők számára. Néhány csoport egyébként hónapok óta próbálja megvédeni a nőket a tüntetések során és feljegyzik az agresszív támadásokat.

Az egyiptomi forradalom 2011-es kitörése óta több külföldi újságíróval szemben is követtek el hasonló bűncselekményeket. 2011 novemberében a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nevű szervezet nem javasolta női újságírók Egyiptomba küldését.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömegverekedés tört ki egy ukrajnai rock fesztiválon

Tömegverekedés tört ki egy ukrajnai rock fesztiválon, több tucat ember megsérült, köztük az egyik… Tovább olvasom