Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Német szemmel a cigány-gyilkosságokról

A romák ellen Magyarországon végrehajtott támadások kapcsán közölt kommentárt Az idegen szomszéd visszatér címmel pénteken a Süddeutsche Zeitung.

A német liberális napilap a véleményoldalán közölt írás alcímében kiemelte: ismét áldozatokká lettek romák Magyarországon és másutt a kultúrájuk iránti értetlenségből fakadóan.

A szerző, Michael Frank szerint olajozottan működő gépezet módjára folyik a beszéd manapság a toleranciáról, integrációról, esélyegyenlőségről és emberi méltóságról. A retorikai színvonal azonban "csalóka látszat", amely hamar szertefoszlik az "európai szomszédságban és abban a problémában, amely a kontinens kulturális gyökereit érinti".
A szerző rámutat: "Magyarországon egyre gyakoribbak a romák elleni halálos támadások. Uszító nyelven bűnbakká tesznek egy teljes népcsoportot, amely iránt a lakosság széles körei mély ellenszenvet táplálnak."

A Süddeutsche Zeitung szerint a legutóbbi gyilkosságot követően aggasztó hangulat tapasztalható az elektronikus fórumokon: "A ícigányokí - szól a kórus - már annyi szörnyűséget elkövettek a magyarság ellen, hogy most jogosan fizetik vissza nekik a gaztetteiket."

A lap szerint "túl egyszerű lenne a magyar államot és a magyar társadalmat imamalomszerűen arra emlékeztetni, hogy csak a diszkrimináció felszámolásával oldható meg a probléma. A romák helyzete más országokban is hasonlóan kritikus. Berlusconi lajstromba véteti őket Olaszországban, amivel diszkriminatív politikáját a kormányzati politika szintjére emeli. Máshol sem jobbak a körülmények" - áll a kommentárban.

A roma társadalom és a többségi európai társadalom homlokegyenest eltérő felfogást vall az emberi boldogságról és jólétről. "A munka és tulajdon, egyén és közösség rendeltetése és célja körüli konszenzus teljes hiánya miatt mindkét oldal tehetetlen. Ezen alapul a romák beilleszkedésre való képtelenségéről szóló összes előítélet" - állapítja meg a szerző.

Az elmúlt történelmi korszakok jórészt paraszti kultúrával átitatott európai társadalmában voltak olyan rések, helyek, ahová a súrlódások ellenére be tudott illeszkedni "ez az ellentmondásosan szocializálódott kultúrnép". A posztmodern társadalomban viszont már nincsenek meg ezek a helyek. A társadalom "idegennek érez egy olyan népcsoportot, amellyel ezer éve együtt él" - írja a liberális napilap munkatársa.

"Magyarország a próbaköve egy új, közös európai feladatnak: a romákkal való együttélés újbóli megtanulásának. Első lépésként azonban a legkeményebb eszközökkel meg kell akadályozni a puszta értetlenségből fakadó gyűlöletet, üldözést és gyilkosságokat. Az idegennek vélt szomszéd büntetése az ínség és a frusztráció miatt hátborzongató hagyomány Európában" - zárja kommentárját a müncheni Süddeutsche Zeitung.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. DVDMEDVE 2010. február 27. 23:19
  „Vissza térve még annyit, hogy cigánybűnözés van,volt, és sajnos 1 idejig még lesz ,de amikor a magyar nem hagyja ,akkor fog nagyot szo..i a cigány,mikor nagy gödrök mélyén fognak eloszlani , a kukac átjárja majd a petyhüdt testüket, és így magyarország megtisztul,de csak az éli túl aki tesz is érte valamit, aki nem az most kezdje meg ásni a sírt”
 • 27. DVDMEDVE 2009. november 04. 23:24
  „azokat a politikusokat <moderálva...>,aki olyat mer mondani h a cigányok nem azért loptak mert a vérükben van hanem mert éheznek ( de kérem , aki lop az lop ,,, tök mind1 h ki az illető vagy mit lop el a lényeg h lop és az nem kéne h éhezett. MUNKA van csak nekik büdös utcát seperni, mert azt is kell mint más embernek,, mert nem hiszem akinek 8 Ált. kevesebbel hol lenne nekik arannyakláncuk,mercedes-ük ,nike ruhájuk 1 átlagos segélyből???? v audi Q7-es ha a családban senki sem dolgozik ,, biztos van nekik pénz fájuk”
 • 26. gamergabor 2009. augusztus 10. 23:01
  „na azért ha tehetném egy túrát szerveznék a politikusoknak akik védik a kisebbséget.
  hogy milenne ha sétálnának egy jót egy eldugott város részen az éjszaka.
  és kiváncsi lennék hogy élve hazaérnének vagy csak súlyos testi sérülésekkel.”
 • 25. hehe08 2009. augusztus 09. 14:18
  „hát igen,...... ismét kiderült a hazugság....
  persze az összes média lehozta, hogy a rásszistá mágyárok verték a terhes nőt... de azt, hogy ez hazugság csak nagyon kevesen írták meg.....
  jellemző.....
  <moderálva>”
 • 24. ügyifogyi 2009. augusztus 08. 16:35
  „Igen, kedves erstehilfe, csak fordítva!
  Úgy, hogy:
  - magyarok vernek terhes cigányasszonyt, gyereket...
  Erre replikázott cikkel Bayer Zsolt:
  http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=175361”
 • 23. fortuna54 2009. augusztus 08. 16:31
  „Teljes mértékben igaza van,a 21-es hozzászólonak. Itt hollandiában uyan az a helyzet,nemtudom miröl beszél
  az ujságiró.Minden nyugati országnak is van keresztye amit cipel,és szeretne megválni töle.”
 • 22. erstehilfe 2009. augusztus 07. 22:55
  „Amúgy meg kedves Kisalföld,haladjunk tovább a hirek sodrásában,mert Kisléta már unalmas,s megint kiderült,hogy a magyarok nem rasszisták...
  Ellenben,úgy tudom,hogy ma a MAGYAR SZIGET nevü rendezvénynél,nevezetesen Verőcén,cigányok vertek,karókkal magyart,csak azért,mert magyar...lesz ebböl vezetö hir önöknél?”
 • 21. erstehilfe 2009. augusztus 07. 22:32
  „Ügyifogyi:jó hirem van neked,s az összes jó magyarnak!
  Mint már korábban irtam,én Németországban élek.
  Hála a Magasságosnak,a liberalizmus itt is döglödik...
  S az ügyeik,igencsak vesztésre állnak,ezért semmi súlya nincs annak,mit irnak,a német liberális lapok...
  Az átlag német,józan gondolkodású,s nem hiszi el a cikk alapján,hogy a magyarok rosszak...
  Nagyon jól tudják ök,hogy ez nem igaz,hogy itt más van a háttérben!
  A kételkedőket,nem kell félni,én nap mint nap meggyőzöm...”
 • 20. ügyifogyi 2009. augusztus 07. 21:59
  „Magyarországon a liberalizmus ügye igencsak vesztésre áll.
  Utolsó erőfeszítéssel próbálnak szavazatot gyűjteni azokat védve és azoktól, akik egyébként le se tojták őket... Gratulálok, kedves német testvérpártot képviselő firkász úr, matass csak tovább a kakiban.
  Enyhén szánalmas a dolog amit teszel, mert ezt egy másik, kedvenckéid miatt szenvedő tábor eláztatásával próbálod tenni, és fel sem tételezed, hogy netán cigányban is lehet rasszizmus, vagy minimális elkülönülési hajlam, ami miatt több száz év alatt sem ´integrálódott´ - mondom ezt azoknak, akik netán sejtik mi is az a mostanában szajkózott ´romaintegráció´. Mert nálam ez mindössze a meló kétkézre való fogását jelenti...
  Mi már régen - egy életen belül többször is - váltottunk, minden teketória nélkül, de ők soron kívüli pátyolgatást igényelnének, hogy munkaerő piacunk tőlük ne a száz évvel ezelőtti kupeckedést- vályogvetést, a sehova nem hajazó vasazás-tolvajlást-maffiázást-kerítést kapja?”
 • 19. erstehilfe 2009. augusztus 07. 21:56
  „A "sok okos német",örül,hogy törökök jönnek,s nem cigányok....
  Nem kell mellébeszélni,lehet a német-török,magyar -cigány viszonyt összehasonlitani:
  a török elfogadta a német törvényt,és soha nem lázadna az itt élők ellen...
  a török szorgalmas,és dolgozik...
  a török nem csinál cabcara-t(aki,esetleg nem tudná,az azt jelelenti,hogy valaki kölcsönvesz valamit,a tulaj tudta nélkül,s azt elfelejti visszaadni....Ez ugye nagyon jellemző a romákra...s ezt Németországban is tudják,a romákrol!!!)”
 • 18. AHA.. 2009. augusztus 07. 18:05
  „janika
  direkt hagytam ki, hogy ne mondják azt, hogy mindig ezzel jövünk.
  Hidd el már a Bán sem jobb.”
 • 17. lolita 2009. augusztus 07. 17:57
  „Most mindenki a Romakat vedi hat nem ertem az egeszet! Meghogy mi alkalmazkodjunk hozzajuk???? Hat egy orszagba nemtudnak megmaradni,beilleszkedni mert dolgozni ugye azt nem akarnak,de ahanyszor kepet latok roluk rohadt jo husban vannak,nekik azthiszem a kiadassal nincs problemajuk,de a bevetelnel ott ugye sorban allnak!A kulturajukat nem szeretnenk atvenni ,nekik kene megvaltozni ahhoz hogy ne legyen büncselekmeny az orszagban.Nem ertem az okos ,ertelmes emberek miert nemtudnak megoldast talalni,hogy ebben a kis orszagban beke,es nyugalom legyen???”
 • 16. Itti-Pitti 2009. augusztus 07. 17:35
  „A sok okos német ezért szereti annyira a törökjeit ugye ?”
 • 15. janika 2009. augusztus 07. 17:15
  „AHA a Kossuth utcát miért hagytad ki? Ott mersz sétálni esténként?”
 • 14. AHA.. 2009. augusztus 07. 16:21
  „kolombela
  Nem tudom, hogy győri vagy-e, de ha igen, akkor menj el a Bán A. utcai bármelyik lépcsőházba.
  Na ott aztán megtalálod a cigány kultúrát!”
 • 13. kolombela 2009. augusztus 07. 15:58
  „Jó lenne, ha valaki bemutatná már a cigányság kultúrájának kritériumait. Mindenki csak szólamokban beszél erről a fene nagy ,,kultúráról", de én nyomát nem látom.”
 • 12. kolombela 2009. augusztus 07. 15:55
  „Gondolom sokaknak feltűnt, hogy a hazai cigányság helyzetével és a magyarok lerasszistásázával foglalkozó külföldi sajtó nagy része liberális beállítotságú. Bizony ez nem véletlen.”
 • 11. ügyifogyi 2009. augusztus 07. 14:21
  „A jövő - egy film bemutatószövegéből idézve:
  ´Fekete vidéknek hívják azt a területet Los Angelesben, ahol az állig felfegyverzett zsaruk az utcaképhez tartoznak, és egész nap köröznek a rendőrségi helikopterek . Aki élve kerül ki innen, annak nincs mitől tartania, az már mindent látott, mindent megtapasztalt. Tre Styles jó srác, itt nőtt fel, de nem rontotta el a környezete. Elege van abból, hogy vekkercsörgés helyett fegyverdörgésre ébred. És elege van abból is, hogy a legjobb haverjait látja összeesni egy-egy utcai tűzpárbaj során. ´

  ...csak itt, Magyarországon még nincs 200 éve demokrácia, mint ott, ahol a film játszódik. Csak 20 éve.
  Ezért szavaz a magyar ember ezután olyanokra, akik RENDET ígérnek. Mielőtt káosz lenne.
  Mielőtt egyik bűnözés bocsánatosabb lenne, mint a másik...”
 • 10. ügyifogyi 2009. augusztus 07. 13:10
  „...mert valakiknek céljuk a Magyarországi zűrzavarkeltés - figyelemelterelés céljából - miközben botrányos soktízmilliós végkielégítés-ügyek derülnek ki, a belügyminiszter hatalmas vádaskodó bakot lő - és mindennek semmi következménye! Mert amíg máshol, más országokban emberek buknak bele salát baromságaikba - ez egy következmény nélküli ország!
  Következmény helyett - itt azonnal másra terelik a szót - akár egy gyilkosság - vagyis embernek élete árán is?”
 • 9. kefefejű 2009. augusztus 07. 13:00
  „"Magyarország a próbaköve egy új, közös európai feladatnak: a romákkal való együttélés újbóli megtanulásának."

  Magyarul: alkalmazkodjak én hozzájuk, és ne ők a többséghez.
  Legyen pl. 2010 a kokerók éve: szabad lopni, csalni, rabolni, stb., de szigorúan csak bőrszín alapon. Aztán 2011 a buziké, 2012 a pedofiloké, stb...
  Alkalmazkodjon az, aki kisebbségben van, és az aki AZT AKARJA, HOGY BEFOGADJÁK!!!”
28 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feladta magát a német pedofil erőszaktevő

Feladta magát a rendőrségen csütörtökön az a bajor férfi, akit szerdán kezdett keresni a német… Tovább olvasom