Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 27°C Még több cikk.

Német igazságügy-miniszter: szükség esetén meg kell vonni Magyarországtól az uniós pénzeket

Maas nem akarja megengedni a magyar miniszterelnöknek, hogy az Európai Bíróság ítélete ellenére kitartson elutasító hozzáállása mellett a menekültek befogadása terén.
Ha Magyarország a migrációs válságban továbbra is ragaszkodik a konfrontációhoz, akkor szükség esetén meg kell vonni Magyarországtól uniós pénzeket - szögezte le a dpa német hírügynökség szombat hajnalban megjelent interjújában Heiko Maas szociáldemokrata német igazságügy-miniszter.

Nagyobb nyomást kell gyakorolni azokra az országokra, melyek úgy gondolják, hogy az érvényes jog fölé helyezhetik magukat. Ha valaki megsérti a jogot, azt szankcionálni kell

- vélekedett Maas.
Kép forrása: Facebook

A dpa azt írja: Maas nem akarja megengedni a magyar miniszterelnöknek, hogy az Európai Bíróság ítélete ellenére kitartson elutasító hozzáállása mellett a menekültek befogadása terén.

Ha valaki semmibe veszi a bíróság ítéletét, annak pénzügyi következményei kell, hogy legyenek. Aki a menekültkérdésben megbontja az európai összetartást, az ne számítson anyagi kérdésekben európai szolidaritásra

- húzta alá a német igazságügy-miniszter.

A szociáldemokrata politikus azt is hozzáteszi, hogy "aki független bíróságok ítéletét nem tartja tiszteletben, az a jogállamiság minden elvének búcsút int".
Az Európai Bíróság szerdán úgy döntött, elutasítja Magyarország és Szlovákia keresetét, melyben  az Európai Unió miniszteri tanácsának a menekültek elosztására vonatkozó határozatának megsemmisítését kérték.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban kijelentette, hogy a bíróság ítéletét tudomásul kell venni, de ez nem ok arra, hogy Magyarország megváltoztassa bevándorláspolitikáját, és nem fogja engedni, hogy Magyarországot "bevándorlóországgá" változtassák.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hurrikánhíradónk jelenti: trópusi viharrá szelídült a Katia Mexikó fölött

Hurrikánhíradónk jelenti: trópusi viharrá szelídült a Katia Mexikó fölött
Irma után egy újabb dühös nő jelent meg a színen. A földrengés sújtotta Mexikót fenyegette, de… Tovább olvasom