Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Nem muszáj bólintani a változtatásra

Sorozatunkban azt ismertetjük lépésről lépésre, milyen teendői vannak, mire érdemes figyelnie annak, aki ingázó munkavállalóként állást kapott Ausztriában.
Éppúgy, mint a munkaszerződés megkötéséhez, annak módosításához is szükséges mindkét szerződő fél, a munkáltató és a munkavállaló hozzájárulása is. Módosításra több körülmény adhat okot, például az, ha a munkavégzés helye, ideje, jellege jelentősen megváltozik. Ausztriában arra kell különösen ügyelni, hogy akárcsak a munkaszerződés megkötése, a módosítása is megtörténhet anélkül, hogy azt írásba foglalnák. Az osztrákoknál ugyanis ennek nem kell meghatározott formában történnie. S a módosítás létrejöhet hallgatólagosan is, amennyiben a munkavállaló fenntartás nélkül aláveti magát a rá vonatkozó szabályozás megváltozásának. S ilyenkor a módosítás számára kötelező erejű.

Ha a munkavállaló nem ért egyet azzal a módosítással, amit munkaadója be akar vezetni, mert az addig érvényben lévő megállapodáshoz képest az számára nem kedvező, hátrányos eltérést jelent, akkor ajánlatos tértivevényes levélben jeleznie ezt. Méghozzá haladéktalanul hívja fel arra a munkáltató figyelmét, hogy nem járul hozzá a változtatáshoz, amit be akart vezetni.

(A tudnivalók összeállításában a Kisalföld partnere a Magyar Szakszervezeti Szövetség. A témáról bővebben a www.igr.at honlapon olvashatnak.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítenek a nyomtatványok kitöltésében

Az „IGR – Jövő a határtérségben” projekt a határ menti szakszervezeti összefogás… Tovább olvasom