Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Nem lehetnek a homoszekszuálisok katonák az USA-ban

Az amerikai legfelsőbb bíróság pénteken elutasította azt a folyamodványt, amely kezdeményezte, hogy a Pentagon törölje el a homoszexuálisok katonai szolgálatára vonatkozó tilalmat.

A kérelmet a Log Cabin Republicans nevű szervezet nyújtotta be, amely azt kívánta elérni, hogy az amerikai védelmi minisztérium ne alkalmazza többé az úgynevezett "ne kérdezd, nem mondd el" törvényt.

Az 1993-ban bevezetett jogszabály szerint a fegyveres erők kötelékében szolgáló személyek nem kötelesek elárulni nemi identitásukat, ám akiről kiderül, hogy homoszexuális, azt a Pentagonnak kötelező leszerelnie.

Választási kampánya idején Barack Obama elnök ígéretet tett a törvény visszavonására, ám az erről hozott, támogató képviselőházi döntést mindezidáig nem követette hasonló szenátusi határozat. A Log Cabin Republicans folyamodványa nyomán októberben egy szövetségi bíró alkotmányellenesnek minősítette a "ne kérdezd, ne mondd el" törvényt. Az igazságügyi minisztérium hivatalból megfellebbezte az ítéletet, aminek eredményeképpen a fellebbviteli bíróság mindaddig engedélyt adott a törvény alkalmazására, amíg a testület ki nem vizsgálja az ügyet. Ezt támadta meg a Log Cabin Republicans, amely arra kérte a legfelsőbb bíróságot, hogy avatkozzon közbe és függessze fel az ideiglenes engedélyt.

Az ügy a fellebbviteli bíróságon folytatódik majd. Az egyre bonyolultabbá váló jogi eljárás közepette a Pentagon fokozatosságra törekvő, átmeneti megoldásokat dolgozott ki a homoszexuális jelentkezők besorozásával kapcsolatban.

Több katonai vezető úgy vélekedett, hogy a tilalom azonnali feloldása alááshatja a katonai műveleteket, a harci szellemet és a toborzást. Egy, a Pentagon által a közelmúltban elvégeztetett felmérés ugyanakkor megállapította, hogy a nyíltan homoszexuális katonák megjelenése a haderő kötelékében csak minimális veszélyt jelentene az amerikai háborús erőfeszítésekre. A szenátus a tervek szerint a jövő héten tűzi napirendjére a kérdést.

Olvasóink írták

 • 8. CsabaKiraly 2010. november 22. 07:23
  „stewe, Aki nagyaon tagadja az alltalaban az :-) Semmi baj haver, kinek a pap, kinek a lanya. Neked a pap. :-)”
 • 7. stewe7109 2010. november 16. 10:15
  „Itten van azért néhány csusza, meg nemtudomka. Asszem 1974 óta az USA nem soroz, hanem szerződtet katonákat, rendes feltételekkel meg miegyéb. Ők az un. "enlisted" állomány.
  Namost a cikk címe itt azt akarja sugallni, hogy nem lehet katona aki homoszexuális. Nem erről van szó. arról van szó, hogy életben maradt a "Ne kérdezd, nem mondom el." kitétel. Ergo lehet katona a homoszexuális, de nem vállalhatja nyíltan identitását az "ikszes" témában....
  (Nem homi vagyok, csak szolgáltam kinn...)”
 • 6. meir 2010. november 15. 12:53
  „6-oska!!
  Obama el fog bukni!! NEM valasztjak ujra!!!belole eleg volt egyszerre is!!
  jonnek a Konzervativok!!!
  <moderálva>
  nalunk nem lesz beke??? mar az van!!
  olyan amilyet MI AKARUNK MAGUNKNAK!!!! mi magasrol lesza..uk Obama hulyebbnel-hulyebb otleteit!!!”
 • 5. elemér 2010. november 14. 12:47
  „Ez mutatja hogy az ellenzék a szésöségesek pártja. Ezért fognak bukni és Obamat ujraválasztják.
  Izrael ben ez forditva van. Ez a Netanyahoo és pártja és meir szélsöségessek. Ezért nem lehet ott béke.”
 • 4. stewe7109 2010. november 13. 16:11
  „Ez így helyesen van írva?
  Homoszekszuális
  A gép aláhúzza....”
 • 3. janika 2010. november 13. 13:32
  „Az öreg "meir" sem volt katona?”
 • 2. miracle 2010. november 13. 11:25
  „szeksz, kex ?”
 • 1. meir 2010. november 13. 10:41
  „mi ebben a hir???
  itt Israel-ben se lehetnek katonak!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elítélték az elnökjelölt postafiókját feltörő amerikai hackert

Egy texasi bíró egy év és egy nap börtönre ítélte azt a hackert, aki a 2008-as amerikai… Tovább olvasom