Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Nem is úgy volt! - a Pentagon perelné a Bin Laden haláláról könyvet író kommandóst

Matt Bissonnette kommandós No Easy Day (Nem egy laza nap) című könyve szeptember 4-én jelenik Mark Owen írói néven.
A Pentagon perbe akarja fogni azt az amerikai kommandóst, aki részt vett az Oszama bin Laden elleni amerikai akcióban, és hamarosan megjelenő könyvében a történtek hivatalos washingtoni változatától eltérő beszámolót közöl a terroristavezér haláláról.

Jeh Johnson, az amerikai védelmi minisztérium jogi képviselője levélben figyelmeztette csütörtökön a könyv szerzőjét, a SEAL elitkommandó tagját, hogy 2007-ben a haditengerészettel két olyan megállapodást is aláírt, amelyben vállalta, hogy sosem tesz közzé bizalmas információkat. Johnson szerint a könyv másolatának megvizsgálása után a Pentagon arra a következtetésre jutott, hogy a szerző a leírtakkal megsérti ezeket a megállapodásokat.

Matt Bissonnette kommandós No Easy Day (Nem egy laza nap) című könyve szeptember 4-én jelenik Mark Owen írói néven, de az amerikai média máris nagy teret szentel neki. A szerző ebben az Oszama bin Laden elleni amerikai akcióról ír, de beszámolója eltér az amerikai kormányzat által nyilvánosságra hozott információktól.

Azt állítja például, hogy az al-Kaida vezérét akkor lőtték le, amikor kinézett hálószobája ajtaján. Az akció után néhány órával kiadott washingtoni változat szerint bin Laden "tűzharcba bocsátkozott" a SEAL tagjaival, majd ezt másnap úgy módosították, hogy nem volt nála fegyver, de ellenállt, amikor hálószobájában el akarták fogni.

Bissonnette arról is ír, hogy az akció előtti eligazításon a kormányzat egy ügyvédje elmondta, hogy nem kivégzési misszión vesznek részt, és amennyiben nem veszélyeztetné biztonságukat, úgy el kell fogniuk bin Ladent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romney 12 millió új munkahelyet és egységet ígért

Tizenkét millió új munkahely és a nemzeti egység megteremtését, valamint Amerika vezető szerepének… Tovább olvasom