Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Nehéz évet jósolt a német kancellár

Nehéz évet jósolt az állampolgárok számára és összefogást sürgetett Angela Merkel német kancellár.

Csütörtökön nyilvánosságra hozott, hagyományos újévi üzenetében a közelmúltban újjáválasztott kancellár annak a nézetnek adott hangot, hogy a 2010-es esztendő még rendkívül nehéz év lesz.

Merkel szerint nem lehet számítani arra, hogy a gazdasági válság gyorsan véget ér. "Sőt egyes dolgok még nehezebbek lesznek, még mielőtt jobbra fordulhat minden" - fogalmazott a kancellár. Mindennek kapcsán Merkel hangsúlyozta, hogy ebben a helyzetben különösen szükség van arra az összetartásra, amelyet a németek 20 évvel ezelőtt a berlini fal leomlásakor, majd azt követően az ország újraegyesítésekor tanúsítottak. A fal lebontása bizonyította, hogy Németország képes volt egészen más kihívásokkal is megbirkózni, mint a jelenlegi gazdasági válság.

Mindezt pedig a szabadság és az összetartás ereje tette lehetővé - jelentette ki a német kancellár, utalva arra, hogy ugyan ez az erő adhat bátorságot az újévre és a következő esztendőkre is. Az ország, illetve a kormány előtt álló további feladatokról szólva a német kancellár hangsúlyozta a környezetvédelem fontosságát. A világméretű gazdasági válság nem jelenthet kifogást arra, hogy elódázzuk a klímaváltozás elleni harcot - fogalmazott Merkel. Üzenetében Merkel köszönetet mondott mindazoknak a német katonáknak, rendőröknek, illetve az újjáépítésben részt vevő személyeknek, akik külföldön, így Afganisztánban teljesítenek szolgálatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerbia viszontvádat nyújt be Horvátország ellen

A szerb kormány csütörtökön hivatalos döntést hozott arról, hogy viszontvádat nyújt be… Tovább olvasom