Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Négyszeresére emelik a rendőrök fizetését

Átlagosan négyszeresére emelik az orosz rendőrök fizetését - ez áll abban a jogszabályban, amelyet az állami duma elfogadott, s Dmitrij Medvegyev államfő a szerdai orosz lapok közlése szerint alá is írt.
Egy rendőrhadnagy bruttó fizetése jelenleg mintegy 224 ezer, pótlékokkal mintegy 305 ezer forintnak megfelelő összeg.

Az új törvény jelentősen szűkíti a pótlékok számát: az eddigi 40 féle pótlék helyett csupán 8 maradt: a ledolgozott évek száma szerint, a rang szerint (az alapfizetés 5-30 százaléka), a különleges körülmények közötti szolgálatért (legfeljebb 100 százalék), az államtitkokkal való munka fejében (legfeljebb 65 százalék), a különleges helyeken - magas hegyvidéken, sivatagban - teljesített szolgálatért, valamint a prémiumok és egyszeri jutalmak.

A szolgálati időért járó pótlék ötévente emelkedik majd: a második évtől az alapfizetés 10 százalékát teszi ki, az 5-10. év között 15 százalékát, a huszadik évtől kezdve a fizetés 30 százalékát teszi majd ki.

A rendőrök továbbra is 20 szolgálati év után mehetnek nyugdíjba, s ha ezt választják, hét havi fizetnek megfelelő végkielégítés jár nekik, s ha előbb menne valaki nyugdíjba, kéthavi végkielégítést kap majd. Ahogyan a rendőrök új fizetése, a nyugdíja is magasabb lesz a többi állampolgárénál, az utóbbi mintegy 30 százalékkal.

A törvény rögzíti azt is, hogy ha egy rendőr hivatása teljesítse közben életét veszti, családja mintegy 20,5 millió forintnak megfelelő kompenzációra számíthat, s hogy 10 évi szolgákat után a rendőrök lakásépítési hozzájárulásra tarthatnak igényt.

Végül a jogszabály külön gondoskodik a rendőrök orvosi és szanatóriumi ellátásáról, és rögzíti a szolgálatban elhunytak családjainak támogatását, egyebek mellett azt, hogy gyerekeik előnyt élveznek az egyetemi felvételeknél.

Az 1917-es forradalom óta milíciának nevezett testületet nemrég rendőrségnek nevezték el, s ezzel kapcsolatban a legmagasabb szintig minden rendőrnek vizsgákon és vizsgálatokon kellett átesnie.

Az utóbbi években az orosz rendőrök különösen sok feltűnést keltő bűncselekményt hajtottak végre: volt, aki halomra lőtte egy élelmiszerbolt vásárlóit, de a bűnbandák fedezése, az ittas állapotban való gázolás, sőt, az utóbbi időben a kábítószer-kereskedelemben való részvétel szinte mindennapos hír. Emellett a lakosság számos felmérés szerint a rendőrséget tartja az egyik legkorruptabb szervezetnek.

A fizetések ilyen jelentős mértékű emelésének egyik célja nyilván a korrupció visszaszorítása, de nagyon sokan tartanak attól, hogy e téren a nagyobb keresettől nem sok változás várható.

Olvasóink írták

 • 11. pappe 2011. július 21. 11:01
  „3-as hozzászóló írta meg a frankót! Szenzációhajhász és egyben félrevezető a cím! Az "orosz" szócskát bele kellett volna írni. Ennyi.”
 • 10. Dr.Bagira 2011. július 20. 22:50
  „Az olvasókat megtévesztő újságírók fizetését negyedére csökkentik!”
 • 9. mais 2011. július 20. 20:01
  „Hmmmm ... még most is ott a katonának van " jó " élete !? :)”
 • 8. kóchenger 2011. július 20. 17:24
  „A jó cím:
  -rövid
  -érdeklődést kelt
  -utal a tartalomra

  Nem is értem, mi a problémátok:)”
 • 7. hassel7 2011. július 20. 16:44
  „Persze hogy itthon is "menő" a korrupció, akár a hatóságok között is.
  Egy kezdő rendőr 90 ezer forintot keres, a tisztek meg 250-350 ezret. Óriási a szakadék.
  Azt persze sehol nem írják le hogy Magyarországon a rendőrségen belül ugyanannyi a tiszt, mint az egész amerikai hadseregben.És ez tény!”
 • 6. Megakrieger 2011. július 20. 15:48
  „Nem is csodálkozásképpen írtam, csak ha elegen mondják, talán szemet szúr valakinek. Legalább nem moderálták ki, úgyhogy bizakodom egy picit még...”
 • 5. Filtec 2011. július 20. 15:22
  „Re: #3
  Én is pont erre gondoltam.
  Ez a Kisalföld.
  Nem kell rajta csodálkozni.”
 • 4. széchenyi12 2011. július 20. 14:48
  „"Magyarországon jövőre 10 szeresére emelik az orvosok fiztését és nyolcszorosára a pedagógusok, kutatók bérét, közölte nem rég a Magyar Kormány. Célja a diplomás fizetések helyreállítása, ami nagyon égető manapság, ál a közleményben"”
 • 3. Megakrieger 2011. július 20. 14:27
  „A címből szándékosan kihagyták az "orosz" szót, ismét ez a húzás.
  Annyi fejlődés történt, hogy a bevezetőben már leírták, hogy az oroszokról van szó, de akkor is megtévesztő a cím. Nyilvánvalóan azért, hogy hamis képzetet keltve felébressze az ember figyelmét a cikk iránt. Ez nem etikus szerintem.”
 • 2. Yoav-Ben-Meir 2011. július 20. 14:15
  „-"Negyszeresere emelik az Orosz Rendorok fizeteset!"-
  sokra mennek vele!!!
  ilyen volt 44 vegefele Magyarorszagon is-(Milliard Pengos idok!!)-aztan egy zsak penzert kapott egy tojast!-(se)”
 • 1. pozdorja 2011. július 20. 12:06
  „Mi az? Arrafelé közeledik a választás? Elindult ott is az ígérgetés. :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos baleset Nyulas közelében - öt sérült

Öt ember sérült meg szerdán reggel az ausztriai Nyulason (Jois). Egy kamion és pickup ütközött. Tovább olvasom