Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

˝Ne utazzanak Egyiptomba!˝ - több ország is hazaviszi a turistákat

Az orosz külügyminisztérium arra szólította fel az ország állampolgárait, hogy ne utazzanak Egyiptomba.
Az orosz külügyminisztérium arra szólította fel az ország állampolgárait, hogy ne utazzanak Egyiptomba, értesülések szerint a finn és a norvég idegenforgalmi irodák úgy döntöttek, hogy a lehető legrövidebb időn belül hazaszállítják az észak-afrikai országból a turistákat.

A Reuters hírügynökség az orosz idegenforgalmi hivatal becslésére hivatkozva arról számolt be, hogy jelenleg maximum 60 ezer orosz turista tartózkodik az észak-afrikai országban. Őket elsősorban arra szólították fel, hogy kerüljék a nagyvárosokat, illetve a tüntetéseket.

A skandináv turisták száma néhány százra tehető az észak-afrikai országban.

Korábban, csütörtökön a washingtoni külügyminisztérium szólította fel az Egyiptomban tartózkodó amerikai állampolgárokat az ország elhagyására. A minisztérium arra hívta fel az ott tartózkodó amerikaiakat, hogy kerüljék a tüntetéseket.

Egyiptom elhagyására szólította fel az amerikaiakat Washington

Egyiptom elhagyására szólította fel az ott tartózkodó amerikai állampolgárokat a washingtoni külügyminisztérium.

Helyi idő szerint csütörtök esti közleményében a minisztérium arra figyelmeztetett, hogy az észak-afrikai országban az erőszak új hulláma fenyeget.

A külügyminisztérium arra is felhívta az Egyiptomban tartózkodó amerikaiakat, hogy kerüljék a tüntetéseket. Ezzel kapcsolatban arra intett, hogy még a békés tiltakozások is könnyen erőszakos megmozdulásokba csaphatnak át.

A nyilatkozat külön is figyelmeztetett arra a veszélyre, amit a nőkkel szembeni - és a külföldieket sem kímélő - erőszak jelent. Az elmúlt hónapokban számos alkalommal fordult elő, hogy az egyiptomi tüntetések során nők szexuális támadások áldozataivá váltak.

A külügyminisztériumi nyilatkozatból kitűnt, hogy a kairói amerikai nagykövetség egyelőre nyitva marad. A nagykövetség a tüntetések fő helyszínét jelentő Tahrír tér közelében van.

A minisztérium már július elején a nagykövetség több munkatársát és családtagjaikat arra szólította fel, hogy hagyják el Egyiptomot.
Hírügynökségi jelentések szerint több nyugati ország kormánya a külügyminisztériumba rendelte be Egyiptomnak az adott fővárosban akkreditált nagykövetét, és aggodalmának adott hangot a történtek miatt.

Berlinben közölték, hogy a német és az amerikai külügyminiszter
telefonon konzultált egymással, és az egyiptomi eseményekkel kapcsolatos diplomáciai lépések összehangolásában állapodott meg.

A magyar külügyminisztérium csütörtökön hangsúlyozta, hogy - a Vörös-tenger melletti, védett üdülőkomplexumokba szervezett és közvetlen utazások kivételével - nem javasolja az utazást Egyiptomba. Az országot, az egyelőre biztonságos és viszonylag nyugodt üdülőterületet leszámítva, az utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriába sorolta.

Olvasóink írták

 • 5. ATX 2013. augusztus 17. 11:24
  „"Ne utazzanak Egyiptomba!" A Best Reisennel meg főleg ne!”
 • 4. oxana 2013. augusztus 16. 18:53
  „Minek távolba menni? Nézzünk körül hazánkban. Megfogunk lepödni, milyen szép.”
 • 3. gonzo 2013. augusztus 16. 16:58
  „Egyiptomban már 10 évvel ezelőtt is katonák kísérteék a turistabuszokat,ha fizettek volna se mentem volna ilyen helyre.Se akkor se most.Milyen nyaralás az,mikor minden buszon ott a gépfegyveres őr minden 3. busz előtt katonai terepjáró megy állig felfegyverzett katonákkal teletömve,mikor a piramisoknál felszólítanak,hogy túlzottan ne kószálj el???

  Ezt így valaki élvezni tudja?Vagy mindent megér az,hogy elmondhasd az irigy szomszédnak,hogy Egyiptomban nyaraltál?”
 • 2. Tündenéne 2013. augusztus 16. 15:08
  „Az egyik utazási iroda még a mai napon is sorban foglalta le az egyiptomi utakat. Ehhez képest ismerősöm pénzét, aki még tavaly év végén foglalta le az utat, amikor még nyugi volt, nem akarják visszaadni, mondván, hogy "ha nem megy ki a szállodából, nem lehet gond". Hát én tuti nem azért fizetnék több százezer forintot, hogy ne mehessek ki a szállodából, és katonák őrizzék az üdülőtelepet, ahol "egyelőre" "viszonylag" nyugalom van...”
 • 1. anikopeter 2013. augusztus 16. 12:30
  „"több ország is hazaviszik a turistákat"

  mondategyeztetés !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy erejű földrengés volt Új-Zélandon

Nagy erejű földrengés rázta meg közép-európai idő szerint péntek kora reggel Új-Zélandot.
Tovább olvasom