Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Nagy Magenta Testvér: A DT lehallgatta a dolgozóit

Hétfőn elismerte Németország legnagyobb távközlési cége, hogy több vezetőjének telefonjait lehallgatták. Rene Obermann vezérigazgató kijelentette, hogy ki kell vizsgálni az eseteket, amely után "következményei lesznek az ügynek.
"A Deutsche Telekom (DT) a hétvégén ismerte el, hogy egy külsős céget bízott meg vezetőinek megfigyelésével. A vállalkozás ezen kívül újságírókat is megfigyelt. A távközlési cég ugyanis azt szerette volna megtudni, hogy hogyan és kitől jutnak el információk a sajtóhoz. Mindez még 2005-ben és valószínűleg 2006-ban történt. A DT azt állítja, hogy a megkapott felvételeket és adatokat végül nem használta föl. Obermann a Bild című bulvárlapnak leszögezte: "előfizetőink adatai biztonságban vannak." A berlini pénzügyminisztérium az ügy kipattanása után "komoly bizalomvesztésről" beszélt, a szakszervezetek pedig "hihetetlen botrányként" jellemezték az esetet.

A Die Welt című lap szerkesztőségi cikkében fölteszi a kérdést, hogy vajon jó kezekben vannak-e az előfizetők adatai. Németországban ugyanis január 1. óta a mobiltelefonforgalmat rögzítik, és fél évig tárolják a hívó és a hívott fél adatait. A berlini kormány erről a terrorizmus elleni harc érdekében döntött még tavaly, jóllehet, civil szervezetek hevesen tiltakoztak ellene. Németországban idén már volt megfigyelési botrány, amikor kiderült, hogy a Lidl diszkontáruház-lánc kamerákkal és mikrofonokkal hallgatta le dolgozóit. Korábban pedig a Schlecker drogériánál is voltak hasonló gondok.

Olvasóink írták

  • 1. anti_T-és 2008. május 26. 19:49
    „mit gondoltok miért nem vagyok T-Mobile-os, T-Online-os,T-Kábeles?
    nekem ezeket a sz*rokat ne adják elll! Lidl-be se járok
    éllljen a sarki kisboltos és füszeres, no meg a PANNON!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új alkotmányról szavaztak Burmában

A burmai (mianmari) katonai vezetés hétfőn bejelentette, hogy sikeres volt az új burmai alkotmányról… Tovább olvasom