Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Mostohaapja vallási okokból szúrta a tűket a kisfiúba

Volt mostohaapja egy afrobrazil vallási rítust követve szúrt bele negyvenkét tűt egy kétéves brazil kisfiú testébe, akit egy speciális klinikára szállítottak csütörtökön, mivel két tű veszélyesen közel van a szívéhez.
A rendőrség szerdán vette őrizetbe Roberto Carlos Magalhaes 30 éves kőművest, aki a kezdeti tagadás után csütörtökön bevallotta, hogy ő szúrta bele a tűket a gyermekbe két nő segítségével.

A férfi azt vallotta, hogy egy transzba esett nő parancsára szurkálta tele tűkkel a kisgyereket - közölte csütörtökön a rendőrség. A hatóság összesen három személyt (a tettesen kívül a két nőt) vett őrizetbe, vádemelésre azonban még nem került sor.

Brazíliában nagy felzúdulást keltett az ügy, a gyanúsítottakat fogva tartó rendőrőrs épületét százfős tömeg vette körül, kövekkel dobálták az épületet. A rendőrség az ügyben gyilkossági kísérlet címén indított nyomozást.

Gessivaldo Alves, a kisfiú vér szerinti apja korábban úgy nyilatkozott, hogy gyermeke fekete mágiához kapcsolódó szertartás áldozata lett. Mint elmondta: a fiú otthonában járva a fekete mágiához használható tárgyakat talált.


A salvadori kórházba érkezik 2009. december 17-én az az életveszélyben lévő kétéves brazil kisfiú, akinek a testében negyvenkét varrótűt találtak egy héttel korábban Ibotiramában. A gyerek volt mostoh
A salvadori kórházba érkezik 2009. december 17-én az az életveszélyben lévő kétéves brazil kisfiú, akinek a testében negyvenkét varrótűt találtak egy héttel korábban Ibotiramában. A gyerek volt mostohaapja, Roberto Carlos Magalhaes szúrta tele a kisfiú testét a tűkkel, feltehetőleg egy fekete mágia rítusaként. A tűk közül kettő nagyon közel van a gyermek szívéhez, ezért helikopterrel a salvadori kórházba szállították át. (MTI/AP/Agencia O Globo/Arestides Baptista)

Egy rendőrségi forrás szerint a nevelőapát új partnere, a candomblé nevű afrobrazil vallási rítust művelő nő vette rá a gyerek összeszurkálására, hogy így szakítsa el a férfit a kisfiú anyjától.

A fájdalmaktól szenvedő és hányó gyermeket egy hete vitte be édesanyja Ibotirama kisváros kórházába. Miután a röntgenfelvételek kimutatták testében a tűket, a barreirasi kórházba vitték, ahonnan azonban állapota miatt helikopterrel tovább szállították egy speciális klinikára Salvador városba.

A fiú kezelőorvosa, Liuz Cesar Soltoski elmondta: reméli, hogy el tudják távolítani a gyermek testéből az olykor öt centiméter hosszúságú tűket. Sok tű nagyon közel került létfontosságú szervekhez, vagy pedig egyenesen azokba fúródott. Ezekben az esetekben mind az operáció, mind a várakozás veszélyt jelenthet a gyermek életére.

Soltoski szerint egyértelmű, hogy nem a kisfiú nyelte le a tűket, hanem egyesével szúrták bele a testébe: "Tűket találtunk a tüdőben, a bal lábban és a mellkas különböző részein - ezek nem kerülhettek oda lenyelés útján". Az orvosok ugyanakkor nem találtak bemeneti sebet a gyermek testén.

Olvasóink írták

 • 5. mamuska 2009. december 18. 12:14
  „http://uk.news.yahoo.com/4/20091217/twl-toddler-found-with-needles-in-body-41f21e0.html”
 • 4. Primax 2009. december 18. 08:53
  „Állat.
  Állat.
  Állat.
  Nem ember az ilyen.”
 • 3. Túrabakancs 2009. december 18. 08:46
  „Tegnap amikor még nem lehetett tudni hogy hogyan került az a sok tű a gyerekbe, én céloztam rá
  hogy valószínűleg segített ebben neki valaki. Hát tessék, így is lett. Úgy látszik az illetőnek
  tetszik a magyarországi rendőrség bevett formációja, szerette volna elérni, hogy idővel a gyerek
  SÜN-ként szolgálja ki a magyar hatalmat. :)”
 • 2. Jandex 2009. december 18. 04:51
  „Tele tűzdelném téglával ezt az állatot!!! Grrr...”
 • 1. SC 2009. december 17. 22:30
  „Nem jutok szóhoz...:-(
  Hogy lehet valaki ilyen tudatlan és kegyetlen? Nem ember az ilyen,csak egy undorító véglény.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

35 év börtönben - ártatlanul

A börtönben ártatlanul eltöltött 35 év után DNS-vizsgálatnak köszönhetően került szabadlábra… Tovább olvasom