Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Molotov-koktélokat dobált egy diák az iskolában, tucatnyi sérült

Tíz diák és egy tanár sebesült meg csütörtökön reggel a bajorországi Ansbachban, amikor egy diák baltát használva betört a Carolinum gimnáziumba, majd Molotov-koktélokat hajított el az épületben. A tettest, aki maga is megsebesült, őrizetbe vették.
A rendőrség közlése szerint hárman súlyos sérüléseket szenvedtek, köztük a tettes is. Egy diáklány életveszélyben van, akit az ámokfutó a fején sebesített meg baltával.

A merényletet - a korábbi hírekkel ellentétben - egy 18 éves diák hajtotta végre, aki maga is az ansbachi gimnázium tanulója. Tettének oka egyelőre nem ismeretes, de a hatóságok szerint előre kitervelt akcióról van szó. A rendőrséget egy diák értesítette mobiltelefonon.

A merénylő baltával törte be az egyik legrégibb hagyományokkal rendelkező bajorországi gimnázium kapuját, majd a nyolcadik évfolyam egyik osztályában két Molotov-koktélt hajított el. Az ott tartózkodó diákok égési sérüléseket szenvedtek. A tettesnél kések is voltak. Az iskolai bútorok lángra kaptak, a tüzet a diákok oltották el.

A merénylőt mintegy 10 perccel a támadás után a helyszínre érkezett rendőrök ártalmatlanná tették. A rendőrség a merénylő ellen lőfegyvert vetett be, és a támadó diákot öt golyó érte. Kórházban megműtötték, és nincs életveszélyben - közölték a hatóságok.

Joachim Hermann bajor belügyminiszter részvétét nyilvánította a megsebesült diákok hozzátartozóinak. A miniszter köszönetet mondott a rendőrség gyors beavatkozásáért, a diákok és a tanárok helytállásáért. Közölte, hogy a merénylő ellen gyilkossági kísérlet gyanújával vádat emeltek.

Idén márciusban a Stuttgart közelében lévő Winnendenben történt súlyos merénylet. A helyi Albertville gimnáziumban egy 17 éves volt diák apjának géppisztolyával 15 személyt - többnyire diákokat és tanárokat - mészárolt le, majd magával is végzett. A winnendeni gimnázium tanulói azóta sem költöztek vissza a régi épületbe, és sokan közülük mind a mai napig nem heverték ki az akkor szenvedett sokkot.

Olvasóink írták

 • 4. gamergabor 2009. szeptember 17. 19:51
  „és ne mbiztos hogy a maga az ami adná az okot arra msot ne mszeretnék vitatkozni de gondoljunk bele.
  ha valaki egy ritka rossz nevelés úgyértem alapból is tör zúz az a ezek után is fog sőőt jobban!
  de akki csak szórakozásból stressz levezetésre használja és eddig ne mcsinált semmi rosszat az utána se fog!
  itt vagyok példa 18 éves vagyok a légynek ne mártanák mert hülyeség lenne nincs értelme elöbb kell gondolkozni aztán cselekedni”
 • 3. gamergabor 2009. szeptember 17. 19:43
  „Esther lehet meglepődsz de én si játékos vagyok és csak viccből írtam hogy rá fogják:)
  azért mondom hüyleségnek mert régen ez ment mindenféle multimédiás eszközzel TV rádió stb.
  és lássuk be a Németeknél már erősen cenzurázva adják ki a játékokat és lásd rengeteg a hülye gyerek!!!!már elnézést”
 • 2. Esther 2009. szeptember 17. 19:33
  „gamergabor:hat van is ra okunk. szerintem a fiatalok nagy resze ezekböl az idiota jatekokböl meritik az ötletet, es azt is hogy milyen egyszerü lelöni egy embert. en betiltatnam ezeket a videojatekokat. eleget bizonyitottak mar a kartekonysagukat. beteg aki az ilyeneket kitalalja.”
 • 1. gamergabor 2009. szeptember 17. 17:27
  „á látom a jövőt ezen a héten megint lesz miért szidni a rossz csúnya videó játékokat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint nyolcmillió amerikai fontolgat öngyilkosságot évente

Évente több mint nyolcmillió amerikai veszi komolyan fontolóra az öngyilkosság lehetőségét, a… Tovább olvasom