Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Mladicsnak nincs szándékában feladni magát

Szerbia - A szerb titkosszolgálatok által összegyűjtött információk szerint a háborús bűnökkel vádolt volt boszniai szerb hadseregparancsnoknak, Ratko Mladicsnak nincs szándékában föladni magát. Mladics lefogása nem lesz olyan egyszerű, mert a tábornok védelméről gondoskodó emberek készek fegyvert is használni.
Az egykori parancsnok nem változtatta meg külsejét, és nem is használ hamis személyi iratokat- közölte az ügyész, aki azt is elárulta, hogy a titkosszolgálat új adatokhoz jutott a vádlottat védelmező hálózat tagjairól. Mladics ujjlenyomatainak eltűnése felvetette annak a lehetőségét, hogy a körözöttnek emberei vannak a titkosszolgálatban. Az ügyben már folyik a vizsgálat. Kizártnak tartják, hogy a katonai biztonsági szolgálatból szivárogtak volna ki az adatok, hiszen a hadsereget a Mladics utáni nyomozásból gyakorlatilag kizárták, és egyedül a polgári titkosszolgálat nyomoz, ám ott az új vezető megbízhatónak tartott emberekkel dolgozik. Dobrivoje Radobanovics kriminológus mégis azt állítja a Blic belgrádi lapnak nyilatkozva, hogy maga a szolgálat is megosztott, egy részük azon ügyködik, hogy Mladics ne kerüljön kézre.

Az új kormány által kinevezett titkosszolgálati vezető, Szasa Vukadinovics kényes helyzetben van, miközben egyesek eltüntetik a nyomokat, a kormány gyors és konkrét eredményt vár tőle, hogy a vádlottak kiszolgáltatásával sikeresen véget érjen az együttműködés a hágai törvényszékkel, ami az európai integráció feltétele.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavasztól a horvátoknál is betilthatják a dohányzást

Horvátország - Jövő márciustól megtiltaná a dohányzást a nyilvános helyeken a horvát egészségügyi… Tovább olvasom