Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Mit kezd a Vatikán Darwinnal?

Vatikán - Konferenciát rendez tavasszal a Vatikán Darwin evolúciós elméletéről, amely a keresztény tanítással szemben azt mondja ki, hogy az élet nem teremtés útján keletkezett, ahogy a Bibliában áll.
A konferenciának az ad alkalmat, hogy éppen 150 évvel ezelőtt, 1859-ben tette közzé Charles Darwin úttörő tudományos munkáját, a "Fajok eredetét". A pápai állam 2009. márciusban rendezendő értekezletén természettudósok, filozófusok, katolikus és protestáns teológusok vesznek majd részt. Az evolúciós elmélet egyáltalán nem összeegyeztethetetlen a Biblia mondanivalójával - jelentette ki Gianfranco Ravasi, a Pápai Kulturális Tanács elnöke.

Marc Leclerc, a római Pápai Egyetem, a Gregorianum professzora szerint az evolúciós elmélettel mint tudományos elmélettel nem az a probléma, hogy összeegyeztethetetlen volna a hittel és az isteni teremtéssel, hanem az, hogy nem ez az egyetlen lehetséges mód a valóság magyarázatára. XVI. Benedek pápa már többször tett említést a fajfejlődés elméletéről. Ő azt mondja, hogy a darwinizmus nem ad elégséges magyarázatot az élet keletkezésére.

Olvasóink írták

 • 3. obi 2008. szeptember 17. 23:38
  „A darwini elmélet és a teremtés egymást abszolúte nem zárja ki, kivéve azok esetében, akik a Biblia idevonatkozó részét szó szerint értelmezik.
  "Valami" csak alkotás útján jöhet létre, legyen az asztal, gyerek, vagy akár a világegyetem. (Igaz, a két utóbbi esetében elég egy "nagy bumm", a többi már megy a maga útján... :)”
 • 2. Ave Maria 2008. szeptember 17. 18:22
  „" a katolikus egyházban nem" - akartam mondani, mielött még valaki rámtámadna, hogy még írni sem todok hekyesen.”
 • 1. Ave Maria 2008. szeptember 17. 18:17
  „A Darwini elmélet összegyezhetetlen a Biblia tanításaival. Ok. Ezt el lehet fogadni, merthogy így is van.
  De "uram bocsá" a Biblia tanításai nem támadhatóak meg? Hiszen ezer fordításon és még több (a katolikus egyház szíve, akarata és érdekei szerinti javításon ment át ) mire hozzánk jutott. Egyikben sem hiszek úgy igazán. - De leginkább úgy öszintén szólva a katolikus egyházben nem. - Mea culpa.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezuhant egy hegymászó a Mont Blanc-on

Több mint 500 métert zuhant egy spanyol hegymászó kedden, amikor megcsúszott a Mont Blanc egy… Tovább olvasom