Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Mire hazaértek, a focivébé miatt lebontották a házukat

Panaszt nyújtott be a Rio de Janeiro-i önkormányzat ellen a városban élő több száz család, amiért lebontják házaikat a futball-világbajnokság és az olimpia miatt, hogy stadionoknak és az atléták szálláshelyeinek adják át a helyet.

A családok többsége azt veti a hatóságok szemére, hogy nem megfelelő a nekik ítélt kártérítés mértéke - mondta el a Rio de Janeiro-i bíróság képviselője.

A brazil főváros nyugati részére tervezett jövőbeli világbajnoksági és olimpiai negyed közelében lakók közül sokan úgy vélik, a város képviselői kártérítésként olyan lakásokat ajánlottak fel nekik, amelyek jelentősen kisebbek jelenlegi otthonaiknál és sokkal távolabb esnek munkahelyeiktől.

"Házamat egy kisebb lakásra kellene cserélnem" - panaszolta az egyik érintett. Egy másik szerint házáért 8700 brazil reált (egymillió forintot) kínáltak, holott az ingatlan piaci ára ötvenezer reál (5,7 millió forint).
Egyeseket váratlanul értek a tények: voltak olyanok, akiknek munkájukból hazaérkezve kellett szembesülniük azzal, hogy távollétükben otthonukat ingóságaikkal együtt lebontották.

Brazília lesz a 2014-es futball világbajnokság és a 2016-os olimpiai játékok házigazdája. A bírálók a hatóságok szemére vetik, hogy miközben igyekeznek időben végezni a sportesemények előkészületeivel, figyelmetlenül hagyja a szokásos várostervezési folyamatokat is.

A riói hatóságok visszautasítják a vádakat. Információik szerint a 629 érintett családból már 129-en beleegyezésüket adták a kártérítés milyenségét és mértékét illetően.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikkasztott milliók Kismartonban? - Elfogták a magyar gyanúsítottat

A burgenlandi Oberbank-ban sikkasztott milliók esetében Budapesten elfogták a magyar tettestársat és… Tovább olvasom