Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Minden idők legmagasabb februári amerikai költségvetési hiánya

Az amerikai költségvetésben 222,5 milliárd dolláros hiány keletkezett februárban, a legmagasabb, amit valaha feljegyeztek eddig ebben a hónapban, de kisebb volt a szakértők által vártnál.

A februári adat is alátámasztja azokat az elemzői várakozásokat, hogy a folyó költségvetési év deficitje felülmúlja az ezer milliárd dollárt.

Ez azonban nem lenne példa nélküli. Az előző két évet is ezer milliárd dollárt meghaladó hiánnyal zárta az amerikai költségvetés. 2009-ben rekordszintű, 1,42 ezer milliárd dollár volt a deficit, 2010-ben pedig 1,294 ezer milliárd dollár.

Az amerikai pénzügyminisztérium csütörtöki közlése szerint a februári deficit meghaladta az egy évvel korábbi 220,91 milliárd dollárt. A szakértők ugyanakkor nagyobb, 227,5 milliárd dolláros februári deficitre számítottak.

Az októberrel kezdődött amerikai költségvetési év februárral zárult első öt hónapjának a halmozott hiánya 641,26 milliárd dollár lett, ez elmaradt az egy évvel korábbi 651,6 milliárd dollártól.

Az amerikai költségvetés februárban már 29. hónapja volt folyamatosan deficites, ilyen hosszan tartó hiányra még nem volt példa.

Olvasóink írták

  • 3. elemér 2011. március 11. 19:44
    „A világkereskedelem az dollárban folyik a piacon és nem csak az olaj. Mo.-n ezt nem értik, de O.V. ezt rögtön megértette. Egyböl akarta lekérni az IMF hitel részletet. Erre az volt a válasz, O.K., de csak úgy ha teljesitted a követelményeket és rendbeteszed a gazdaságot. Tudnillik Mo. az nem USA, aki simán kap kölcsönt és nyomtathatja saját pénzét.”
  • 2. SC 2011. március 11. 12:16
    „Köszönjük,Emese!:-):-):-)”
  • 1. elemér 2011. március 11. 01:26
    „Azért a dollár erösödik, mert bajok vannak a bukott kontinensen és a világpiacon. Zuhannak a cukor, buza, kukorica árak. Ezeket a spekulálók hajtották fel és most mentik onnan a pénzt a dollárba. Lássák hogy a jövö felujulása bajossan megy. Mikor a világ bizonytalan akkor Amerikában van a remény és nem Kinában.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogi eljárást indít Nagy-Britannia és Magyarország ellen

Kártérítés céljából jogi eljárást készül indítani Nagy-Britannia és Magyarország ellen egy brit… Tovább olvasom