Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Mexikóban eltérítettek egy repülőgépet rövid időre

Mexikóban rövid időre eltérítettek egy repülőgépet, de a géprablók szabadon engedtek minden utast, még mielőtt a rendőrség megostromolta volna a járművet.

Az Aeromexico gépét Cancún városából indult útnak szerdán 112 utassal a fedélzetén. A gép pilótája csak landolás után, Mexikóvárosban értesítette az utasokat, hogy gépeltérítők kerítették hatalmukba a gépet. A géprablók azzal fenyegetőztek, hogy felrobbantják a gépet, s követelték, hogy beszélhessenek Felipe Calderón elnökkel, aki ez idő tájt a mexikóvárosi repülőtéren volt.

A mexikóvárosi nemzetközi repülőtéren elrendelték a legmagasabb fokozatú készültséget, de a géprablók szabadon engedtek minden utast még mielőtt a rendőrség megostromolta volna a gépet. Kisvártatva a legénység is szabadon távozhatott. Egyetlen lövés sem dördült el, a rendőrség nyolc megbilincselt személyt vezetett el a helyszínről.

A történtek után a hatóságok átkutatták a gépet, de nem találtak pokolgépet, holott egyes utasok azt állították, hogy a géprablóknál valóban volt egy csomag, amely robbanószerkezetre emlékeztetett.

A géprablás indítéka egyelőre nem ismert.

Korábban

Mexikóban eltérítettek egy repülőgépet, amely időközben leszállt a  fővárosban.

Rádiójelentések szerint az Aeromexico gépét Cancún városának repülőterén kerítette a hatalmába három férfi. Azzal fenyegetőztek, hogy felrobbantják a gépet, s követelték, hogy beszélhessenek Felipe Calderón elnökkel. A mexikóvárosi nemzetközi repülőtéren elrendelték a legmagasabb fokozatú készültséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonytalanság Obama Európa-politikája körül

Alig több mint egy éve 200 ezer lelkes német gyűlt össze Berlinben a Brandenburgi kapu közelében,… Tovább olvasom